Categories
Featured iphone

Kommer Apple plocka bort flärpen på iPhone X helt?

Rykten om Apples kommande iPhone-modeller fortsätter att komma. Det senaste, som kommer från den koreanska sajten ET News, menar att Apple helt kommer att plocka bort sensorhuset, eller flärpen som den populärt kallas, redan på modellerna som kommer att släppas 2019.

Sensorhuset har varit en av de mest debatterade delarna på iPhone X. Många menar att den svarta fyrkanten stör och inte ger den fullskärmseffekt man hoppats på, medan andra tycker att den blivit det utmärkande kännetecknet för iPhone X, ungefär som hemknappen har fungerat på iPhone tidigare. Ser man en hemknapp vet man att det är en Apple-produkt och ser man ett sensorhus vet man att det är en iPhone X.

Tidigare under året har det gått rykten om att Apple har som mål att minska storleken på sensorhuset till kommande modeller. Vissa källor har sagt att ett mindre sensorhus ska komma redan till årets modeller medan andra menat att förändringen i storlek kommer först med modellerna som lanseras 2019. ET News är de första som hävdar att sensorhuset helt kommer att plockas bort så tidigt som nästa år. Tidigare under året var de en av de källor som hävdade att sensorhuset kommer att krympa.

Det bör dock tilläggas att ET News inte har någon historia av att läcka sanningsenliga Apple-hemligheter. Deras ”industrikällor” kan mycket väl vara opålitliga och tills vidare information kommer ut är det bäst att ta det är ryktet med en nypa salt, precis som med många andra Apple-rykten.

Sensorhuset är dock inte det enda som har gjort vissa användare en aning tveksamma för att uppdatera till iPhone X. Piper Jaffray har i dagarna gjort en undersökning om varför iPhone-användare inte uppgraderat sig till en iPhone X.

1 500 iPhone-användare som inte uppgraderat sig till en iPhone X tillfrågades om varför. 44 % av respondenterna sa att de inte köpt Apples nyaste modell eftersom den iPhone de har fortfarande fungerar bra. Detta kan vara en indikation på att de funktioner som lanserades med iPhone X inte var tillräckligt lockande om iPhonen man redan har fortfarande fungerar snabbt och bra. 31 % av de tillfrågade sa att iPhone X var för dyr, ingångspriset är 11 495 kronor på Apple Store, vilket är en kritik som många har lyft. 8 % sa att de föredrar en större skärm och att skärmen på iPhone X inte var stor nog. De 17 % som återstår sa att de inte valde att uppgradera till en iPhone X av en annan anledning än de redan nämnda.

Några av de här anledningarna kommer Apple troligtvis att åtgärda redan senare i år. Det går en rad rykten om att Apple kommer att släppa tre nya iPhone-modeller under hösten, alla med skärm över hela framsidan (förutom vid sensorhuset förstås). Enligt rykten kommer det en ny version av iPhone X, en iPhone X Plus och en billigare modell med LCD-skärm istället för den OLED-skärm som används i iPhone X idag. Hur stort sensorhuset på de här modellerna kommer att vara återstår att se, men det ser i alla fall ut som att Apple har lyssnat på sina användare och kommer med de nya modellerna ge det många saknade med iPhone X.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *