Categories
applenyheter

Kommer Apple lansera en rival till Spotify?

Den svenska streamingtjänsten Spotify växer sig bara större och större, och har på många sätt revolutionerat hur människor betalar för och lyssnar på musik. Apple lanserade iTunes Radio i USA för ett par år sedan för att kunna konkurrera med både Spotify och Pandora (en populär amerikansk internetradio-kanal). iTunes Radio, som idag endast finns tillgänglig i USA och Australien, fungerar på ett liknande sätt som Pandora och gratis versionen av Spotify: man kan alltså strömma musik från iTunes Store, men det går bara att byta låt ett visst antal gånger och du kan själv endast välja ut ett visst antal låtar av dem som spelas på din personliga iTunes Radio-kanal.

Det har pratats om att iTunes Radio skulle nå den svenska marknaden någon gång under första halvan av det här året, Apple verkar dock ha utvidgat sina planer. Försäljningen av musik på iTunes Store har enligt uppgifter gått ner under det senaste året, och Apple har letat efter sätt att kunna konkurrera med streamingtjänster som Spotify på den nya musikmarknaden. Det talas därför om att Apple ska lansera en utvidgad version av iTunes Radio och en ren konkurrent till Spotify, alltså en on-demand streamingtjänst där betalande medlemmar kan streama musiken från iTunes Store utan de begränsningar som kommer tillsammans med iTunes Radio som vi känner det idag. Det talas också om att en iTunes App även skulle bli tillgänglig för Android-telefoner, för att på det sättet kunna konkurrera med Spotify, och andra streamingtjänster, på en ännu större marknad.

När, och om, denna tjänst från Apple kommer se dagens ljus är fortfarande oklart, men verkar vara ett naturligt steg att ta för att kunna konkurrera med de andra musiktjänster som är populära idag.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *