Categories
Featured iphone

LG kommer att tillverka skärmar till Apples ”iPhone X Plus”

Apple investerar i LG

När Apple lanserade iPhone X förra året var det den första iPhone-modellen med OLED-skärm. OLED-skärmarna till iPhone X tillverkas av Samsung, Apples största konkurrent på smartphone-marknaden. Apple har länge velat minimera sitt samarbete med Samsung och gjorde därför en större investering i koreanska LG för att få igång deras tillverkning av OLED-paneler. Denna investering verkar ha gett frukt, för enligt Bloomberg kommer LG kunna leverera OLED-skärmar till Apples kommande ”iPhone X Plus”.

LG levererar 2-4 miljoner enheter till Apple

Enligt rykten kommer Apple att lansera tre iPhone-modeller i år, varav två av dem har OLED-skärmar. LG kommer alltså att leverera skärmar till en av dessa modeller, och de hoppas kunna vara den enda leverantören av OLED-paneler till iPhone X Plus. Enligt uppgifter till Bloomberg är det dock inte helt klart om LG kommer att kunna leverera alla OLED-paneler som behövs. LG kommer till en början att leverera mellan 2 och 4 miljoner enheter. Detta räcker förstås inte till Apples totala leverans av iPhone X Plus-enheter, men det är en början och kan användas för att hjälpa Apple att förhandla med Samsung.

Apple investerar 2,7 miljarder dollar i LG

Apple ska ha investerat 2,7 miljarder dollar i LGs OLED-produktion för smartphones, enligt The Investor. Som en del av avtalet i Apples investering så ska LG bara producera OLED-skärmar till Apple, och får alltså inte tillverka liknande skärmar till andra smartphone-tillverkare.

LG ligger efter Apples schema – men kommer trots det leverera skärmar till ”iPhone X Plus”

Tidigare i vår har det kommit uppgifter om att LG haft vissa problem med produktionen och legat efter Apples schema. Detta tros vara anledningen till att LG inte kommer att tillverka OLED-skärmar till båda Apples uppdaterade iPhone X-modeller, utan bara en av dem. Samsung kommer alltså att fortsätta sitt samarbete med Apple i år också. Detta har även bidragit till att Apple har varit delade i sin uppfattning om de ska samarbeta med LG eller inte, men dessa senaste uppgifterna från Bloomberg visar att samarbetet fortsätter. Enligt analytiker på investeringsfirman Susquehanna kommer LG att leverera ungefär 20 procent av OLED-skärmarna som kommer att användas i Apples totala produktion av iPhones 2018.

Apple kommer fortsätta med OLED- och LCD-skärmar i några år framöver

Det har gått rykten om att Apple vill övergå helt till OLED-skärmar, kanske så tidigt som nästa år. Många Apple-analytiker har dock ställt sig tveksamma till detta eftersom det skulle betyda att Apple helt eliminerar de kunder som vill köpa deras billigare modeller med LCD-skärm. Den iPhone-modell med LCD-skärm som väntas släppas i september i år tros bli Apples bäst säljande iPhone i år, så att göra sig av med den kundkretsen helt känns inte troligt. Apple måste nog först nå en punkt då de kan sänka priserna på modellerna med OLED-skärm så att de inte endast blir en mobiltillverkare som säljer ”high-end”-modeller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *