Categories
applenyheter Featured

Mac Pro – nya detaljer

Det har sedan en tid tillbaka varit känt att Apple kommer att uppdatera sin dyraste proffsdator Mac Pro. Modellen som finns till försäljning idag lanserades 2013, så en ny modell känns verkligen som ett rimligt nästa steg. Apple berättade om planerna redan förra året när de lanserade iMac Pro men specificerade aldrig när den nya datorn faktiskt skulle lanseras.

Mac Pro 2019

Matthew Panzarino, journalist på TechCrunch, har besökt Apples Cupertino campus och fick där veta nya detaljer om Mac Pro och att datorn troligtvis kommer att lanseras 2019. Tom Boger, som är ansvarig för produktmarknadsföring för Mac-hårdvara, sa till Panzarino: ”Vi vill vara transparenta och kommunicera öppet med vårt pro-community så vi vill att de ska veta att Mac Pro är en produkt som kommer 2019. Det är inget som kommer i år.”

Apple vill vara tydliga med att Mac Pro inte kommer i år så att kunder som är ute efter en Pro-dator satsar på en iMac Pro istället för att vänta på en Mac Pro som aldrig kommer.

Skräddarsydd till proffs-användare

Panzarino fick träffa teamet som jobbar med utvecklingen av den nya Mac Pro och de berättade lite om deras process, deras mål med datorn och hur de vill fånga hur professionella arbetar med sina datorer för att göra en så bra produkt som möjligt. Apple har till exempel satt ihop ett team av konstnärer och tekniker för att få en förståelse för hur deras workflow ser ut och skräddarsy produkten efter dem och deras behov. Personerna i teamet arbetar med riktiga projekt med hjälp av Apples produkter och pekar ut saker och funktioner som kan skapa frustration för en pro-användare. Bogar berättar om processen: ”Vi har gått från att vara ingenjörer av Mac-datorer och mjukvara till att vara ingenjörer för workflow och att verkligen förstå varje liten detalj i processen, hitta flaskhalsarna, optimera allt.”

Den här processen hjälper inte bara till att utveckla en Mac Pro skräddarsydd för pro-användare utan har även hjälp Apple att förbättra många av sina redan befintliga produkter.

Apple utvecklar Pro-skärm

Utöver diskussionerna kring workflow bjöd Apple inte på så många fler detaljer. Det vi vet sedan tidigare är att Apple planerar att Mac Pro ska vara en modulär dator som ska vara enkel att bygga på och uppgradera själv. När de berättade om Mac Pro förra året sa Apple även att de håller på att utveckla en ny display som är tänkt att lanseras samtidigt som Mac Pro. 2016 slutade Apple sälja sina fristående skärmar, Thunderbolt, så en nu skärm från Apple är såklart mycket efterlängtad.

Om någon hoppats på mer detaljer om Apples kommande Mac Pro under WWDC i sommar krossade Panzarino de drömmarna snabbt. Han säger att Apple troligtvis inte kommer att komma med fler detaljer om datorn förrän nästa år när lanseringen börjar närma sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *