Categories
applenyheter

Macintosh firar 30-årsjubileum med en reklamfilm filmad med iPhone

Apple släppte i dagarna en reklamfilm för att fira att Macintosh fyller 30 år. Det visade sig dock inte vara vilken reklamfilm som helst, det är ju trots allt Apple vi talar om, utan en visuellt sagolik liten film som dessutom, till hundra procent, är filmad med en iPhone. Hur inspelningen gått till visades i en kortare ”behind the scenes”-video som släpptes i samband med reklamfilmen. Mycket riktigt så är allt filmat med en iPhone, med några stativ och kranar till hjälp. Reklamfilmen är dessutom filmad i tio olika länder, på femton olika platser, och under endast 36 timmar. Inspelningen ägde även rum den 24 januari, det vill säga det exakta datum då Steve Jobs först introducerade Macintoshen för trettio år sedan.

Denna reklamfilm visar inte bara resan som Apple som företag, och Macintoshen, har gjort, utan även vilka möjligheter de har skapat för den vanliga människan. Det visas bilder på Macar som används i föreläsningssalar, iPadar som används av barn i förskolor, och hur deras produkter används till kläddesign, forskning och utveckling av nya produkter; Apple har ett finger med i spelet i nästan alla samhällets vrår.

Det som denna film för mig främst visar är dock hur Apple har gett mig en värld utav möjligheter bara i min öppna hand. Om jag vill kan jag, endast med hjälp utav min iPhone, ta bilder som är snygga nog för en reklamfilm. I början av filmen skriver de att Macintoshen lovade att ”put technology in the hands of the people”, vilket är precis vad Apple har gjort under de här 30 åren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *