Categories
Featured iphone

Nöjda iPhone X-kunder över hela världen

iPhone X, Apples senaste flaggskepp, visar sig ha nöja kunder över hela världen. När telefonen lanserades, tidigare under 2017, hördes vissa skeptiska röster. Apple har skapat en helt ny användarupplevelse med iPhone X och många tyckare menade att kunder skulle ha svårt att vänja sig vid de nya funktionerna och sakna de gamla (som till exempel hemknappen och Touch ID). Men enligt en rapport från Strategy Analytics visar det sig att det tidiga iPhone X kunder är mest nöjda med är just de nya funktionerna som möjliggörs med TrueDepth-kameran: Face ID och Animojis. Att Face ID har fått så mycket positiv feedback är verkligen en vinst för Apple, då många undrade hur det rent praktiskt skulle påverka ens användning av mobilen och dess funktioner när Touch ID försvunnit. Visst är det en liten justering i början, men så fort man vant sig vid att höja mobilen till ens ansikte istället för att sätta tummen på hemknappen är det faktiskt ingen större skillnad. Animojis visar sig också vara en hit. Det är en funktion då du med hjälp av TrueDepth-kameran kan spela in små meddelanden som direkt animeras med mobilens emojis. Du kan till exempel skicka en apa som med dina ansiktsuttryck och din röst önskar någon god jul och gott nytt år. Den nya OLED-skärmen, Super Retina HD, och det nya batteriet uppskattas också av många kunder, men TrueDepth-kameran har fått allra finast kritik.

Det bör tilläggas att tidiga kunder av iPhone X i många fall redan är väldigt trogna Apple-kunder och att de redan är en del av Apples ”eko-system” och kommer fortsätta köpa företagets produkter just för att det är Apple. Men det är ju också något som Apple verkligen har lyckats med: att skaffa sig en trogen och engagerad kundgrupp som värderar deras märke väldigt högt.

I Kina ser det dock lite annorlunda ut. Där visar det sig att många existerande Android-kunder valt att byta till Apple just för iPhone X. Telefonens popularitet har både ökat takten i vilken iPhone-användare byter upp sina mobiler, och gjort att allt fler byter från Android till iPhone. Hälften av dem som köpt iPhone X i Kina har bytt upp sig från en iPhone 7 eller en iPhone 7 Plus, vilket resulterat i att många Apple-användare i Kina antigen har den absolut nyaste iPhone-modellen eller en som är över två år gammal. iPhone 8 och iPhone 8 Plus, som släpptes samtidigt som iPhone X, började som den mest säljande mobilen men idag har iPhone X tagit över den titeln. Det som satt käppar i hjulet för iPhone X de första månaderna kan ha varit den något längre leveranstiden, men produktionen verkar ha kommit i fatt efterfrågan och nu kan du få din iPhone X bara någon dag efter din beställning, och så ser det just nu ut på de flesta ställen i världen där telefonen finns till försäljning, och även här i Sverige.

Överlag är alltså iPhone X-kunder väldigt nöjda, och det ser ut att bero på en kombination av lojalitet från trogna Apple-kunder och nya funktioner i iPhone X som står ut i jämförelse med konkurrenterna. Trots några kontroverser verkar 2017 ha varit ett bra år för Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *