Categories
applenyheter

Nu är Apple Music äntligen här

Igår kväll ägde årets största Apple-event rum, WWDC. Det presenterades nya operativsystem, OS X El Capitan, iOS 9 och Watch OS 2. Men kvällens största snackis blev utan tvekan Apples nya streamingtjänst för musik, Apple Music, kvällens ”One more thing”.

Apple Music är baserat på uppköpta Beats Music, vars hörlurar säljs i alla Apple-butiker. Apple Music kommer att, i likhet med Spotify, erbjuda strömmad musik, men det är inte slut där. Tjänsten kommer även att erbjuda egna radiostationer, Beats 1, med DJs i Los Angeles, New York och London som sänder dygnet runt. En av dessa DJs är före detta BBC-anställda och mycket populära Zane Lowe. Tjänsten erbjuder även en funktion som kallas Connect, som hiphop-artisten Drake presenterade, där man ska kunna lära känna sina favorit-artister och ta del av behind-the-scenes-material och exklusiva bilder, videor och musik (den påminner om Ping, en tjänst som aldrig riktigt tog fart och som tidigare fanns inbyggt i iTunes).

Apple Music kommer att lanseras den 30 juni över nästan hela världen. Precis som Spotify kommer tjänsten att kosta 9,99 dollar i månaden, men de erbjuder även ett familjekonto för 14,99 dollar per månad där upp till sex personer kan använda tjänsten samtidigt. De första tre månaderna kommer att vara gratis, vilket gör det möjligt för fler att testa tjänsten. Dock, för att kunna använda Apple Music krävs en iPhone, iPad eller iPod Touch med minst iOS 8.4, så det är ingenting för de allra äldsta modellerna. Stöd för Android kommer även att komma senare till hösten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *