Categories
applenyheter Featured

Nu är Apple Music större än Spotify – i USA

Apple Music, Apples prenumerationstjänst för musik, har idag fler prenumererande kunder i USA jämfört med svenska Spotify, det rapporterar The Wall Street Journal. Apple uppges ha över 28 miljoner prenumeranter i USA, jämfört med Spotify som har 26 miljoner. Globalt leder dock fortfarande Spotify.

Apple Music växer snabbare än Spotify – om man inte räknar gratis-användare

Enligt The Wall Street Journal växer Apple Music snabbare än Spotify i USA. Varje månad växer Apple Music med 2,6 till 3 procent, medan Spotify växer med 1,5 till 2 procent. I de här siffrorna finns dock bara betalande kunder inräknade. Man har alltså inte räknat in användare som använder Apple Musics tre gratis månader, eller de som använder Spotify gratis med reklam. Om man räknade in gratis-användarna skulle Spotify leda stort över Apple Music.

Spotify har dubbelt så många betalanda användare än Apple Music i världen – men Apple Music närmar sig 

Även globalt växer Apple Music, men inte riktigt lika snabbt som på hemmaplan. Apple Music växer med 2,4 till 2,9 procent per månad globalt, medan Spotify växer med 2 till 2,3 procent globalt. Spotify har dock betydligt fler användare än Apple Music totalt, men skillnaden mellan de två musiktjänsterna börjar successivt minska.

Totalt har Spotify närmare 100 miljoner prenumererande kunder globalt, medan Apple Music precis har passerat 50 miljoner. Apple Music är allra starkast på den egna marknaden i USA och har ungefär hälften av sina kunder totalt där, medan Spotify är allra starkast i resten av världen och har ungefär 26 av sina 100 miljoner kunder i USA.

Spotify erbjuder paketpriser

The Wall Street Journal förutspådde att Apple Music skulle gå om Spotify redan förra året. Spotify lyckades dock hålla undan ett par månader extra eftersom de erbjuder paketpriser tillsammans med andra streamingtjänster som Showtime och Hulu. Apple Music erbjuder idag inga sådana paketpriser, men det kanske kommer i och med Apples lansering av en streamingtjänst för film och tv senare i år.

Både Apple Music och Spotify Premium kostar idag 99 kronor per månad, för studenter kostar det 49 kronor per månad, och för familjer kostar det 149 kronor per månad. Ett familje-konto kan användas av upp till fem personer med Spotify Premium och upp till sex personer med Apple Music.

Apple satsar stort på prenumerationstjänster

Apple har börjat satsa mer och mer på prenumerationstjänster. Under ett i event i slutet av mars presenterade de sin nya prenumerationstjänst för film och tv, Apple TV+, som kommer lanseras senare i år; Apple Arcade, en prenumerationstjänst för spel, som kommer lanseras under 2019; och Apple News+, en prenumerationstjänst för tidningar och magasin, som idag finns tillgänglig i USA och Kanada. 

Apple erbjuder även iCloud-utrymme för en månadskostnad. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *