Categories
applenyheter Featured ipad

Ny iPad mini och iPad 2019

Enligt nya rykten kommer Apple att släppa ett par uppdaterade iPad-modeller under 2019 som blir betydligt billigare än iPad Pro som släpptes tidigare i år. Enligt den kinesiska sajten China Times, som sägs ha källor som arbetar inom Apples produktion i Asien, kommer Apple under första halvan av 2019 släppa en uppdaterad version av iPad mini och senare under året en uppdaterad version av Apples idag billigaste standard-iPad fast då i två olika versioner.

iPad mini 5 under början av 2019

iPad mini är Apples idag minsta, men ändå inte billigaste, iPad. Idag säljs den fjärde versionen i Apple Store för 4 695 kronor för 128 GB lagring utan Cellular. Med Cellular kostar den 6 195 kronor. Skärmen är 7,9 tum.

iPad mini uppdaterades senast i september 2015 (det var då den fjärde generationen lanserades), men priset sänktes en aning i mars 2017.

Apple tros vara ute efter att få upp försäljningssiffrorna för iPad eftersom de ska ha dalat en aning under 2018. Produktionen av den femte generationens iPad mini ska enligt källor starta under slutet av december i år.

Det här är inte första gången under de senaste månaderna som det går rykten om att Apple vill uppdatera iPad mini. Ming-Chi Kuo, betrodd Apple-analytiker, skrev i oktober tidigare i år att han tror att Apple kommer att släppa en ny iPad mini med ny processor men en billigare skärm jämfört med Apples senaste modeller. Kuo tror också på en lansering under början av 2019.

iPad med en skärm på 10 tum

I mars förra året släppte Apple sin senaste iPad-modell med en skärm på 9,7 tum och stöd för Apple Pencil. Den modellen är Apples idag billigaste iPad och kostar från 3 795 kronor för den minsta modellen utan Cellular. Apples 9,7 tums iPad är tjockare och tyngre än iPad Pro och saknar några av iPad Pros funktioner, men den är helt klart Apples mest prisvärda modell.

Enligt China Times rapport så kommer Apple släppa en ny version av denna iPad fast med en skärm på 10 tum istället men i samma prisklass. Apples iPad-modell som släpptes i mars 2017 sålde väldigt bra och Apple vill replikera eller boosta de försäljningssiffrorna ytterligare under 2019.

Denna nya iPad sägs lanseras under andra halvan av 2019, vilket skulle vara ett trendbrott för Apple eftersom deras standard -iPad har fått uppdateringar i mars under de senaste två åren.

Apple satsar på LED-skärmar från Korea för att hålla nere kostnaderna

För att få ner kostnaderna för produktionen av nya iPad mini och iPad sägs Apple använda färre LED-skärar producerade i Japan och istället satsa på LED-skärmar producerade i Korea.

Som vanligt bör man alltid ta dessa rykten med en nypa salt, men om man är på jakt efter just en ny iPad mini kanske det kan vara idé att avvakta i ett par veckor för att se om det kommer någon officiell information från Apple.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *