Categories
applenyheter Featured

Ny iPad Pro och MacBook väntas – kommer Apple ha ett event i oktober?

Om vi ska tro på alla rykten kommer Apple att hålla ett event nu under oktober där de presenterar de sista nya produkterna som ska lanseras i år. Inget är konfirmerat av Apple än, men det finns en del produkter som väntar på stora uppdateringar och om man tittar på tidigare år, är ett event i oktober högst troligt.

Sen 2010 har Apple hållit i ett event i oktober varje år förutom 2015 och 2017. Dessa event brukar fokusera på nya Mac-modeller eller nya iPad-modeller, eftersom iPhone-modellerna brukar presenteras i september. Vad kan vi förvänta oss i år?

iPad Pro med Face ID

Det har länge gått rykten om att Apple ska släppa en ny iPad Pro med Face ID, TrueDepth-kamera och en skräm som täcker större delen av framsidan. Mer information om den kan hittas här.

MacBook

Det har länge pratats om att Apple kommer att släppa en ny billigare MacBook. Om det rör sig om en ny och mindre version av den MacBook som uppdaterades förra året eller en uppdatering av den nu urgamla MacBook Air har vi än så länge ingen information om. Rykten säger att den nya modellen kommer att få en skärm på 12 tum.

MacBook Air, som är Apples billigaste laptop, fick senast en uppdatering i mars 2015. Sen Apple lanserade sin nya MacBook har många trott att MacBook Air är på väg ut, men det finns alltså hopp om att en ny version kommer i oktober.

MacBook Pro och den MacBook som finns på marknaden idag förväntas få uppdaterade processorer.

Mac mini och iMac

En annan Apple-produkt som inte har blivit uppdaterad på länge är Mac mini. Mac mini såg sin senaste uppdatering 2014. Apple-analytikern Ming-Chi Kuo, som brukar slå huvudet på spiken när det kommer till Apple, tror att en ny version är på väg i oktober. Den enda uppdateringen han nämner är en ny processor, men det finns en chans att den får fler uppdateringar.

iMac kommer troligtvis få en skärm-uppdatering och nya processorer.

AirPower?

Ytterligare en produkt många har väntat länge på är Apples AirPower. Senast den nämndes av Apple skulle den släppas 2018, men efter iPhone-eventet i september har Apple tagit bort all information om laddningsmattan från sin hemsida. Finns det en chans att den kommer i oktober? Kanske inte, men man kan alltid hoppas.

Det är förstås inte säkert att Apple kommer att hålla i ett event i oktober. Alla dessa släpp kan presenteras med pressutskick istället, men om man ser till tidigare år är det relativt troligt att Apple bjuder in under de närmaste veckorna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *