Categories
applenyheter Featured

Ny iPhone SE till sommaren? Nya rykten pekar på det

Det har varit många svängar kring iPhone SE under de senaste månaderna. Vissa rykten har pekat på att en ny modell är på gång, kanske redan i år, och andra har pekat på att Apple tänker skrota SE-modellen helt. Nu har en fransk sajt, Consomac, kommit över ett dokument som verkar tyda på att det faktiskt kommer en uppdaterad version av Apples budgetmodell iPhone SE.

Ryktena kommer från EEC

Dokumentet, som är daterat 17 april 2018, kommer ifrån Eurasian Economic Comission (EEC) och listar en rad iPhone-modeller som använder iOS 11. Modellerna är listade under modellnummer. De är: A1920, A1921, A1984, A2097, A2098, A2099, A2101, A2103, A2104, A2105 och A2106. Inga av dessa nummer matchar modellnummer på existerande iPhone-modeller.

Läckta dokument från EEC har tidigare avslöjat den nyaste iPad-modellen som lanserades i mars i år, MacBook-modellerna som lanserades på WWDC 2017, AirPods och iPhone 7. Dokumentet publiceras för att Ryssland kräver att företag registrerar alla produkter som innehåller kryptering eller krypteringsverktyg. Vanligtvis dyker nya modeller upp hos EEC ungefär en månad innan de lanseras.

Minst tre nya iPhone-modeller väntade under året

Det är alltså inte helt säkert att det handlar om just iPhone SE, men det är i nuläget ganska troligt. Det har tidigare gått rykten om att Apple kommer att släppa tre nya iPhone-modeller i år: två som ska bli uppdaterade versioner av iPhone X, en med en skärm på 5,8 tum och en Plus-modell med en skärm på 6,5 tum, båda med OLED-skärm; och ytterligare en modell med en skärm på 6,1 tum med en något billigare LCD-skärm. Alla tre modeller ska ha skärm över hela framsidan, precis som iPhone X. Dessa tre modeller förväntas dock inte släppas förrän i september, månaden då Apple vanligtvis lanserar nya iPhone-modeller. En ny iPhone SE hade dock kunnat släppas nu innan sommaren eftersom det inte är en flaggskeppsmodell.

Lansering under WWDC

Det känns därför inte helt otroligt att en ny iPhone SE dyker upp under maj eller juni. WWDC 2018, Apples stora utvecklingskonferens, går i år av stapeln 4-8 juni, den kanske presenteras där? Det var dock ett tag sen Apple valde att lansera en ny iPhone-modell på WWDC, senast var iPhone 4 2010. De väljer ofta att fokuserar på operativsystemen under WWDC, men en iPhone SE-lansering är såklart inte otänkbart och det matchar ganska bra med dokumentet från EEC.

iPhone SE har inte blivit uppdaterad på riktigt sen den lanserades i mars 2016. I mars 2017 fördubblades dock lagringsutrymmet till 64 och 128 GB. Det finns inte så mycket information om hur den nya modellen kommer att se ut. Ett rykte säger dock att den kommer att gå att laddas sladdlöst på Apples kommande laddningsmatta AirPower.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *