Categories
applenyheter

Ny iPod Touch på 16 GB lanseras

Apple har i dagarna lanserat en uppdatering av sin femte generations iPod Touch på 16 GB. Det är den minsta varianten av iPod Touch som blivit uppdaterad och modellen har nu en 5 megapixel iSight-kamera på baksidan, en FaceTime-kamera på framsidan och skalet kommer i sex olika färger: rymd-grå, silver, rosa, gul, blå och röd (modellen fanns tidigare endast i silver). Detta betyder att den mindre modellen kommer med samma funktioner som de två större modellerna på 32 eller 64 GB. Dock säljs loop-armbandet som ingår i de större modellerna fortfarande separat till 16 GB-modellen. Prislappen har även sänkts i den amerikanska Apple Store från 229 dollar till 199 dollar.

Den lilla och uppdaterade iPod Touchen har tyvärr inte nått svenska Apple Store än, men den silvriga föregångaren är inte längre tillgänglig och priserna har sänkts på 32 och 64 GB-modellerna (de kan nu fyndas för 2395 kr för 32 GB eller 2895 kr för 64 GB), vilket talar för att den nya mindre modellen kommer nå den svenska marknaden när som helst.

Apple släppte ett pressmeddelande om lanseringen som kan läsas här (https://www.apple.com/pr/library/2014/06/26Apple-Brings-Vibrant-Colors-iSight-Camera-to-Most-Affordable-iPod-touch-Model.html) för den som är intresserad.

iPod Tocuh lanserades för första gången i september 2007, och den femte generationen, som är den som är tillgänglig idag, lanserades i oktober 2012. Den lilla musik- och mediaspelaren har idag sålts i över 100 miljoner exemplar.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *