Categories
applenyheter Featured

Ny MacBook Air, Apple Watch håller koll på din skidåkning och ny tv-serie från M. Night Shyamalan – Applenyheter från veckan

Ny MacBook Air
Apple-analytikern Ming-Chi Kuo kommer med nya utsagor om Apples framtid. Denna gång spår han att Apple kommer att släppa en billigare MacBook Air under första halvan av 2018. Det har tidigare gått rykten om att Apple ska sluta tillverka MacBook Air och erbjuda en billigare variant av sin MacBook istället, men enligt Kuo kommer det alltså en MacBook Air till. Några specifikationer kommer han inte med, förutom att prislappen kommer att vara längre än för tidigare modeller. De MacBook Air-modeller som finns på marknaden idag är närmare tre år gamla och behöver verkligen en uppdatering för att kunna konkurrera med andra laptop-modeller som finns på marknaden i dag i samma prisklass. I den modernaste MacBook Air-modellen som finns att köpa idag sitter det en Broadwell-processor från cirka 2014, den har ingen Retina-skärm och varken uttag för USB-C eller Thunderbolt 3. MacBook Air såldes tidigare i två storlekar, 11 tum och 13 tum, men sen ett par år tillbaka finns bara 13 tum-modellen kvar på marknaden.

Enligt Kuos utsago kommer den nya MacBook Air någon gång runt april till juni. Det talar för en presentation under Apples stora konferens WWDC i juni, men som vanligt så får vi vänta och se vad som händer.

Nu kan du använda Apple Watch när du åker skidor
Tidigare i veckan gick Apple ut och sa att skidåkare och snowboardåkare nu kan hålla koll på sina aktiviteter i backen med sin Apple Watch 3. Med hjälp av apparna Slopes, Snoww, Squaw Alpine, Snocru och Ski Tracks kan du nu hålla koll på hur snabbt du åkt, hur långt du åkt, hur många gånger du åkt nedför, hur många kalorier du gjort av med och hur länge du har varit ute och åkt. Appen Slopes har även stöd för Siri så att du ska kunna sätta igång aktiviteten i klockan utan att behöva krångla av dig handskarna.

För att kunna hålla koll på din skidträning behöver du dock en Apple Watch 3 med watchOS 4.2 eller senare. Det är nämligen bara den senaste modellen som har höjdmätare och kan hålla koll på hur högt upp du är och hur mycket utför du har åkt.

M. Night Shyamalan producerar tv för Apple
Apple fortsätter att utvidga sitt tv-bibliotek till sin kommande streamingtjänst. Nu har teknikjätten beställt en psykologisk thriller av producenten M. Night Shyamalan, tidigare känd från filmer som ”Signs”, ”Sjätte sinnet”, ”Unbreakable”, ”The Village” och ”Split”. Shyamalan, som kommer att stå som exekutiv producent, kommer även att regissera seriens första avsnitt. Apple har i dagsläget beställt tio halvtimmes långa avsnitt som kommer skrivas av manusförfattaren Tony Basgallop. Basgallop har tidigare jobbat på produktioner som ”Berlin Station”, ”EastEnders” och ”Hotel Babylon”. Vidare vill Apple inte dela några detaljer om serien.

Apple har redan en rad tv-serier de har börjat producera inför lanseringen, bland annat ”Swagger”, om NBA-stjärnan Kevin Durant, ”Amazing Stories” av Steven Spielberg, en komediserie av Saturday Night Live-stjärnan Kristen Wiig, ”Little America” av Kumail Nanjiani och Emily V. Gordon och en tv-serie med Jennifer Anniston och Reese Witherspoon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *