Categories
applenyheter macbook

Ny Macbook Air-minsting på gång

Det har länge gått rykten om att en ny MacBook Air ska lanseras någon gång under 2015, och nu verkar det vara på gång på riktigt.

Datorn som det går rykten om är en Macbook Air på 12 tum som kommer att ersätta den idag minsta modellen på 11 tum (modellen på 13 tum kommer att finnas kvar). Enligt rapporter kommer den nya modellen dock inte att kännas större trots den något större skärmen. Detta beror i första hand på att den kommer att vara betydligt mer slimmad och sakna större delen av de portar som finns på nuvarande modeller. Datorn kommer endast att ha ett uttag för hörlurar, mikrofon och en USB Type-C-port som fungerar både som strömkontakt och som kan koppla in tillbehör. Den nya modellen kommer även att sakna fläkt, men kommer troligtvis att ha Retina-skärm och en Intel Core M-processor.

Datorn förväntas lanseras under årets första kvartal, vilket en ökad produktion hos Apples leverantör Quanta talar för.

Den här datorn kan tänkas fylla det lilla tomrummet mellan en iPad och en laptop, och kommer säkert att vara en intressant bärbar enhet för dem som inte har blivit helt förälskade i iPaden än men som fortfarande vill ha en lätt och slimmad enhet att bära med sig.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *