Categories
applenyheter imac macbook pro

Ny MacBook Pro och iMac

Som väntat, och helt enligt den franska sajten MacG rykte, lanserades det idag en ny MacBook Pro på 15 tum med Retina-skärm och en ny iMac på 27 tum, även den med Retina-skärm. De nya modellerna kan redan idag köpas i butik på Apple Store eller online.

MacBook Pro uppdaterades med den nya styrplattan med Force Touch-funktion (som redan finns på MacBook Pro på 13 tum och den nya MacBooken som kom tidigare i år). Den uppgraderades även med snabbare flashminne, bättre grafikkort och en batteritid på 9 timmar (tidigare modell hade en batteritid på 8 timmar). MacBooken kan köpas med en fyrkärning Intel Core i7-processor med antingen 2.2 GHz eller 2.5 GHz. Den minsta modellen kostar 21 995 kronor och toppmodellen ligger på 27 495 kronor. Båda modellerna har 16 GB minne och Intel Iris Pro-grafikkort.

iMac fick en billigare variant av modellen på 27 tum med Retina-skärm (5K). Den har en fyrkärning Intel Core i5-processor på 3.3 GHz, 8 GB minne och en hårddisk på 1 TB. Grafikkortet är ett AMD Radeon R9 M290. Den här modellen kostar idag 21 995 kronor.

Båda datorernas processorer är fjärde generationen av Intels Haswell. Det gick tidigare i år rykten om att den uppdaterade version av MacBook Pro på 15 tum skulle ha nya Bordwell-processorer, men eftersom de inte verkar lanseras förrän senare i år (som tidigast) verkar Apple ha valt att nöja sig med just Haswell-processorerna. På grund av att dessa datorer släpps idag kan Apple välja att skippa Bordwell-processorerna helt och istället använda nästa generations Skylake-processorer när datorerna ska uppdateras igen senare i år eller i början på nästa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *