Categories
applenyheter macbook

Ny superslimmad Macbook

”Can you even see it”, frågar Tim Cook, Apples vd, när han håller upp den nya Macbook-modellen under gårdagens efterlängtade Apple-event. Och visst är den svår att se, den nya superslimmade Macbooken med en rad nya tekniska lösningar.

Den nya bärbara datorn har, precis som ryktena viskade om, en retinaskärm på 12 tum med en upplösning på 2304×1440 pixlar. Tangentbordet på datorn har designats om från grunden, och är nu inte bara tunnare utan ska även vara mer träffsäkert och tangenterna mer stabila. Varje tangent har även en separat LED-lampa, vilket gör att det kan hållas så tunt som det är. Datorns trackpad har även fått en del förändringar och kan nu känna av hur hårt du trycker på den vilket leder till olika kommandon. När det kommer till processorer kommer den att ha en Intel Core M-processor på upp till 1,3 GHz, med turboboost upp till 2,9 GHz. Varje liten centimeter i datorn är även fylld med battericeller och den sägs ha en batteritid som ska hålla hela dagen (alltså cirka 10 timmar). Macbook kommer även endast med en enda kontakt, det vill säga en USB typ c-kontakt, som har stöd för USB 3.0, hdmi, displayport och självklart för laddning av batteriet. Dessutom är datorn den helt fläktlös, vilket gör att den mäter in på endast 13,1 mm i tjocklek.

I likhet med de senaste modellerna av iPhone och iPad kommer Macbook att komma i tre olika färger: guld, silver och rymdgrått.

Den kommer att börja säljas den 10 april i utvalda länder, och vi får helt enkelt hoppas på att denna dröm-dator kommer till Sverige så snart som möjligt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *