Categories
applenyheter Featured iphone

Nya 2019 iPhone-rykten

Vi har lämnat 2018 bakom oss och börjar blicka framåt mot 2019 – och det betyder nya iPhone-modeller. Vanligtvis lanseras Apples nya iPhone-modeller i september, och just nu finns det inga tecken på att 2019 skulle vara ett undantag. Troligtvis jobbar Apple just nu hårt med årets modeller, vilket för oss nyfikna betyder att rykten om hur de kommande modellerna kommer att se ut börjar komma från alla håll. Under de senaste dagarna har två Apple-analytiker publicerat sina förutsägelser om årets iPhones. Vi har sammanställt deras påståenden nedan. Och, som alltid när det kommer till Apple-rykten såhär långt innan en lansering, ta det med en rejäl nypa salt. 

iPhone med USB-C, Touch ID och mindre flärp

Analytikern Jean Baptiste Su, som arbetar för firman Atherton Research, har pratat med Forbes om hur han tror att årets iPhone-modeller kommer att se ut. Här bör det nämnas att Su aldrig tidigare spekulerat kring kommande Apple-produkter, så om han är pålitlig eller inte återstår att se.

Su tror att Apple kommer att släppa en omdesignad iPhone X under 2019 som har en mindre flärp (sensorhuset högt upp på iPhone X, XS och XR där kamerasystemet som sköter Face ID sitter), Touch ID under skärmen (alltså fortfarande ingen hemknapp) och en USB-C-port istället för dagens Lightninguttag. Han nämner även att iPhone kommer fortsätta att sakna det minneskort, den batteritid,  den supersnabba laddning och den kamerakvalitén som han påstår att de dyraste och modernaste Android-telefonerna har, fastän iPhone är dyrare. 

Att Apple skulle gå tillbaka till Touch ID känns tveksamt

På många sätt låter Sus spekulationer tveksamma, särskilt hans tankar om att Apple skulle plocka tillbaka Touch ID eftersom Apple har varit väldigt entusiastiska över Face ID och säkerheten det medför för iPhone-användaren. 

USB-C låter som en mer trolig utveckling för Apple. När iPad Pro lanserades förra året kom den med ett efterlängtat USB-C-uttag istället för det Lightning-uttag som sitter i de flesta av Apples iOS-enheter. USB-C sitter även i alla Apples nyare Mac-modeller och om de börjar inkorporera uttaget även hos sina iPhone-modeller kommer det skapa en praktsikt standard för Apples produkter. 

Apple satsar på en trådlös framtid

En annan trolig framtid för Apples iOS-enheter är den trådlösa och att de i framtiden kommer att skippa alla uttag på sina iPhone-modeller helt. Att de har plockat bort hörlursuttaget är ett tydligt tecken på den utvecklingen.

iPhone med tre linser

Steve Hemmerstoffer har tillsammans med den indiska tekniksajten Digit släppt en video med sina spekulationer om årets iPhone. Den största nyheten menar Hemmerstoffer är att iPhone kommer att få en kamera med hela tre linser på telefonens baksida. Bilderna han visar upp i videon visar en iPhone med en stor utstickande fyrkant på baksidan där de tre linserna sitter tillsammans med en blixt och en mikrofon. 

Det ser utan tvekan ut som en klumpig, och för Apple nästan otrolig, design, men Hemmerstoffer har tidigare publicerat information om kommande Apple-släpp som visat sig vara sann vilket gör att det ändå är intressant att diskutera hans bilder. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *