Categories
Featured iphone

Nya detaljer om Apples kommande iPhone SE 2-släpp

Tidigare i veckan rapporterade vi om att en andra generations iPhone SE kommer att lanseras inom de kommande månaderna. Då fanns det inte så mycket tekniska detaljer om den kommande modellen, men i dagarna har den japanska hemsidan Mac Otakara gått ut med nya detaljer om det kommande släppet.

Touch ID och Hem-knappen blir kvar på iPhone SE 2

Enligt uppgifterna till Mac Otakara kommer iPhone SE 2 att ha samma storlek som dagens iPhone SE. Troligtvis kommer den också behålla Touch ID, vilket gör att den även kommer behålla sin Hem-knapp och alltså inte få en heltäckande skärm som iPhone X och Apples andra kommande iPhone-modeller.

En förändring tros dock bli uttaget för hörlurar. När Apple lanserade iPhone 7 plockade de bort uttaget på 3,5 mm för hörlurar och lanserade istället sina trådlösa hörlurar, AirPods, och trådiga hörlurar med lightning-sladd som kopplas in i samma uttag som man laddar telefonen i. Alla iPhone-modeller sen dess har lanserats utan det klassiska hörlursuttaget. iPhone 6s och iPhone 6s Plus kommer troligtvis sluta säljas av Apple i september när de nya modellerna förväntas lanseras. Om ryktena om iPhone SE 2 stämmer kommer Apple då inte lägre sälja några iPhone-modeller med uttag för hörlurar.

iPhone SE 2 med A10 Fusion-chip

iPhone SE har inte uppdaterats på riktigt sen den lanserades i mars 2016 (i mars 2017 dubblades dock lagringsutrymmet till 64 GB och 128 GB). I designen ser den ungefär ut som iPhone 5s, det vill säga en skärm på 4 tum, Hem-knapp och en kropp i aluminium och fasade kanter. Den har en kamera på 12 megapixlar, samma chip som sitter i iPhone 6s och iPhone 6s Plus, A9-chippet, och 2 GB RAM.

Enligt de nya ryktena kommer den kommande modell att istället få Apples A10 Fusion-chip, vilket är samma chip som sitter i iPhone 7 och iPhone 7 Plus. A10 Fusion-chippet är upp till 40 % snabbare än A9-chippet, så det är en uppdatering som kommer att märkas.

Trådlös laddning?

Enligt vissa rykten kommer iPhone SE 2 att ha en rygg av glas vilket gör det möjligt att ladda den trådlöst på Apples kommande trådlösa laddningsmatta AirPower i likhet med Apples senaste iPhone-modeller iPhone 8, iPhone 8 Plus och iPhone X. De nya uppgifterna från Mac Otakara bekräftar eller dementerar inte detta, så med det får vi helt enkelt vänta och se.

Andra rykten om iPhone SE 2

Som vi har rapporterat tidigare under året så har det kommit fram en rad andra rykten om iPhone SE 2 och hur den kommer att se ut. En kinesisk hemsida, QQ.com, rapporterade för några månader sedan om att iPhone SE 2 kommer att få en större skärm, på 4,2 tum, och en rygg av metall.

Apple-analytikern Ming-Chi Kuo har också diskuterat huruvida det kommer att komma en ny iPhone SE-modell. Han är lite mer skeptisk till en lansering, men om det faktiskt kommer en ny modell tror han att den kommer ha i princip samma design som dagens modell, men att den kommer att få en snabbare processor och en lägre prislapp. Kuo tror inte att iPhone SE 2 kommer att kunna laddas trådlöst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *