Categories
Featured ipad

Nya iPad-modeller i mars

Det ser ut som att Apple är på gång med nya iPad-modeller. Sju nya iPad-modeller blev nyligen registrerade av Apple i the Eurasian Economic Commission database, en databas där krypterade enheter som ska säljas i Armenien, Belarus, Kazakhstan, Kyrgyzstan och Ryssland måste registreras innan de börjar säljas. Det har även hittats referenser till de nya iPad-modellerna i iOS 12.2 som just nu testas av de som ingår i Apples beta-testprogram. 

Ny standard iPad och iPad mini

Det har tidigare rapporterats om att Apple kommer att släppa en ny version av iPad mini, iPad mini 5, och en uppdaterad version av dagens billigaste iPad-modell som idag har en skärm på 9,7 tum. Uppgifterna kommer bland annat från DigiTimes och Apple-analytikern Ming-Chi Kuo. 

Enligt vissa uppgifter kommer 9,7 tums iPadden att ersättas med två nya modeller, i alla fall en av dessa kommer att ha en skärm på 10 tum och mindre kanter runt skärmen. Denna iPad fick senast en uppdatering i mars 2018, och uppdateringen innan dess kom i mars 2017, så ytterligare en uppdatering mars 2019 känns inte otrolig. Apple förväntas även hålla sitt första event för året i just mars. 

iPad mini har å andra sidan inte sett en uppdatering sen september 2015, och många har räknat bort den lilla modellen. Enligt Kuo kommer den nya modellen få en ny processor och en ny display.

Tidigare Apple-släpp har läckt på samma sätt

Framtida Apple-släpp har tidigare läckt på grund av registrering i the Eurasian Economic Comission database. Bland dessa finns Apple Watch Series 2 och Series 4, AirPods, MacBook Pro med Touch Bar, iPhone 7 och iPhone 7 Plus, och flera iPad- och iPad Pro-modeller.

Referenser till nya iPad-modeller i iOS 12.2

Fler tecken som tyder på att nya iPad-modeller är på väg är att utvecklaren Steven Troughton-Smith hittat referenser till fyra nya iPad-modeller i iOS 12.2. Koden han hittat refererar till ”iPad 11,1” till ”iPad 11,4” där två specificeras som Wifi-modeller och två som Cellular. Enligt Troughton-Smith ska ingen av modellerna ha Face ID vilket får oss att tro att det handlar om de nya iPad mini-modellerna. 

Även ny iPod touch syns i iOS 12.2

Enligt Troughton-Smith finns det även referencer till en ”iPod 9,1” som troligtvis är en ny iPod touch-modell. Dagens iPod touch har en skärm på 7,1 tum vilket skulle betyda att en ny modell blir betydligt större. iPod-modellen som listas i iOS 12.2 verkar varken ha Face ID eller Touch ID. 

Tidigare under året har det kommit ut rykten om att Apple arbetar på en uppdaterad modell av iPod touch, det skulle då bli den sjunde generationen. 

Event väntas i mars

Troligtvis får vi veta mer om dessa nya modeller under de kommande månaderna och förhoppningsvis kommer de att presenteras under ett event i mars.    

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *