Categories
applenyheter Featured ipad

Nya rykten: AirPods 2, AirPower och nya iPad-modeller lanseras 29 mars

Att Apple presenterar nya produkter i månaden mars hör inte till ovanligheterna. Enligt ett nytt rykte från en grekisk tekniksajt, som säger sig ha ”exklusiv information från trovärdiga källor inom Apples produktion i Kina”, kommer Apple hålla ett event mellan den 11 och 20 mars där nya iPad-modeller, AirPower och AirPods 2 presenteras. 

Apple-event i mars

Det är sajten iphonehellas.gr som skriver om informationen på sin hemsida. Enligt dem kommer Apple presentera en ny standard-iPad, iPad mini 5, AirPower och AirPods 2 under mars i år. Förbeställningarna av de nya produkterna kommer att starta fredagen den 22 mars och försäljningen kommer att starta en vecka senare på fredagen den 29 mars. 

Apple har under flera år valt att hålla event i mars för att presentera och lansera nya produkter. Förra året presenterades iPad-modellen med en skärm på 9,7 tum som har stöd för Apple Pencil den 29 mars, 2016 presenterades iPad Pro och iPhone SE under ett event den 21 mars, och 2015 presenterades Apple Watch, nya MacBook-modeller och iOS 8.2 den 9 mars.

AirPods 2

Under det senaste året har det gått många rykten kring AirPods 2 och när de kan tänkas komma. Många tror att de uppdaterade hörlurarna kommer att få röstaktiverad ”Hej Siri”-funktionalitet och möjligen ett par andra nya funktioner. Senaste ryktet talade om nya funktioner med fokus på hälsa, men vad dessa funktioner skulle vara gavs det ingen information om. Att AirPods 2 kommer att lanseras någon gång under 2019 verkar de flesta dock vara överens om. 

AirPower

Apples trådlösa laddare AirPower presenterades för första gången i september 2017 tillsammans med iPhone X, men sen dess har det varit tyst. Under presentationen 2017 talades det om en lansering 2018, men ingen AirPower kom. Apple ska ha haft svåra problem under produktionen av laddaren, men enligt nya rykten ska de problemen äntligen vara lösta och AirPower sägs vara på gång på riktigt. 

När AirPower presenterades visades den upp som en trådlös laddningsmatta som kan ladda upp till tre enheter samtidigt. På bilden visades en iPhone, en Apple Watch och ett par AirPods. Dagens AirPods har inte ett skal som kan laddas trådlöst, men ett sådant skal förväntas lanseras tillsammans med AirPower. 

iPad mini 5

iPad mini har inte uppdaterats sen september 2015, men enligt en rad rykten är en ny modell på väg, vilket skulle bli iPad mini 5. Tidigare i år registrerade Apple sju nya iPad-modeller i the Eurasian Economic Commission, en databas där man man måste registrera krypterade enheter som ska säljas i Kazakstan, Kirgizistan och Ryssland. En av iPad-modellerna som registrerades då ser ut att vara en ny modell iPad mini.  

Avvakta AirPods- och iPad-köp till efter mars

Den grekiska sajten iPhoneHellas har vid ett par tillfällen delat information om kommande Apple-lanseringar som visat sig stämma. Redan 2010 rapporterade sajten om när iOS 4.2 skulle lanseras, information som visade sig vara korrekt. Det bör dock tilläggas att bara för att de har haft rätt tidigare så behöver inte det betyda att de har rätt den här gången.

Om man funderar på att köpa en ny iPad eller nya AirPods så kan det vara läge att avvakta någon månad, för risken är stor att det presenteras nya modeller snart. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *