Categories
applenyheter iphone

Nya rykten kring iPhone 6s

Det har börjat tisslas och tasslas i kulisserna om Apples nya iPhone, antagligen kallad iPhone 6s, som förväntas komma i höst. Ming-Chi Kuo, en pålitlig analytiker som har förutspått många Apple-nyheter, har i dagarna presenterat vad han tror kommer att bli nyheterna hos nästa generations iPhone.

En utav de största förändringarna tros bli ”Force Touch”, en ny tryckteknik som känner skillnad på lätta och hårda tryck, som redan finns i Apple Watch och på den nya Macbookens Trackpad. ”Force Touch” kommer troligtvis vara den uppdatering som det kommer läggas mest krut på vid marknadsföring eftersom den förväntas förbättrar användarupplevelsen avsevärt. Kuo förutspår även att det kommer att komma ytterligare en färg på iPhone, nämligen rosa guld, eller rosé, för att matcha Apple Watch i samma färg.

Rent tekniskt tros arbetsminnet fördubblas till 2 GB, och kameran uppdateras till 12 megapixlar istället för tidigare 8. En extra mikrofon, för att förbättra ljudkvalitén på telefonsamtal, ryktas det även om. Touch ID kommer även förbättras för att göra populära Apple Pay än mer säkert. Storleken på telefonerna kommer antagligen vara densamma, det vill säga en modell på 4,7 tum och en större modell, iPhone 6s Plus, på 5,5 tum. A9-processorn kommer troligtvis även att uppdateras, och telefonens skal och hölje kommer troligtvis att stärkas och förbättras för att förhindra att den böjs i tighta jeansfickor.

Enligt Kuo kommer produktionen av de nya telefonerna att börja i mitten av augusti, med en försäljningsstart senare i höst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *