Categories
applenyheter Featured iphone

Nya rykten om iPhone 2019: Supervidvinkel, tvåvägsladdning och nya färger

Årets iPhone-släpp ligger bara några månader bort nu, och allt fler rykten om hur de nya modellerna kommer att se ut börjar florera på internet. Tidigare i veckan rapporterade vi till exempel om den nya kamera-designen på uppföljaren till iPhone XR. Nedan har vi samlat alla nya rykten om iPhone 2019, bland annat hämtade från en lista publicerad av Mark Gurman (Bloomberg) och Debby Wu som burkar ha fingret på pulsen när det kommer till Apple-rykten.

iPhone XS och XS Max får kamera med ultravidvinkel

Som vi tidigare spekulerat tror Gurman och Wu att årets iPhone-modeller kommer ha en snarlik design jämfört med förra årets modeller. Den enda stora skillnaden designmässigt kommer att vara den nya kamera-designen på alla tre modeller. Uppföljarna till iPhone XS och iPhone XS Max kommer att få tre kameror istället för två, och uppföljaren till iPhone XR kommer att få två kameror istället för en. Dessa kameror kommer att placeras i en fyrkantig upphöjning på telefonens baksida där kamerorna och LED-blixten kommer att finnas. 

Den tredje kameran på nästa iPhone XS och iPhone XS Max kommer att ha en lins med ultravidvinkel. Denna lins kommer göra det möjligt att zooma med klarare bild. Även den andra kameran på nästa iPhone XR kommer att göra zoomen något bättre. 

Ny teknik ska kunna ”rätta” foton

Apple sägs även arbeta med en ny teknik som ska kunna ”rätta” foton. Tekniken ska vara en förlängning av Live Photos och helt enkelt kunna återskapa en person som kanske inte kom med på originalbilden. Tekniken är möjlig på grund av den tredje kameran på baksidan av nästa iPhone XS och XS Max. Den tredje kameran, med supervidvinkel, kommer kunna fota en bredare bild än de andra kamerorna och därmed kunna återskapa pixlarna och utöka originalbilden.   

A13-chipp till alla tre modeller

Alla tre iPhone-modeller kommer att få det nya A13-chippet, som kommer att göra telefonerna snabbare och kraftfullare. Apple ska redan ha börjat produktionen av de nya chippen, och massproduktionen inför iPhone-släppet kommer att sätta igång senare i Maj. A13-chippen är designade av Apple och tillverkade av TSMC. 

Gurman och Wu tror även att Apples high en-modeller, uppföljarna till iPhone XS och iPhone XS Max, kommer att bli en halv millimeter tjockare jämfört med förra årets modeller. 

iPhone får tvåvägsladdning

Precis som Samsungs senaste smartphone-modeller så tror Gurman och Wu, precis som många andra analytiker, att Apples nya iPhone-modeller kommer att få tvåvägsladdning. Tvåvägsladdning innebär att man kan ladda en annan enhet trådlöst på baksidan av telefonen. 

Tidigare i år lanserade Apple AirPods med trådlöst laddningsetui. Eftersom Apples trådlösa laddare AirPower aldrig kommer att få se dagens ljus kan tvåvägsladdning på iPhone vara ett plåster på såren för de som såg fram emot att kunna ladda sina nya AirPods på en enhet från Apple. 

Uppföljaren till iPhone XR kommer i två nya färger

När iPhone XR lanserades förra året kom den i fem färger, svart, gul, röd, blå och korall. Enligt nya rykten från Mac Otakara kommer Apple att plocka bort korall och blå och ersätta dem med en grön och en lila modell. 

Lansering i september

Årets iPhone-modeller kommer att lanseras under ett event i september.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *