Categories
Featured iphone

Nya rykten om iPhone SE 2

Det ska komma nya iPhone-modeller i år, så mycket vet vi. Vad det är för modeller vi kommer att få se, det är än så länge väldigt oklart. Ihärdiga rykten från flera olika källor har pratat om tre nya modeller: en uppdaterad version av iPhone X, iPhone X Plus och en ny budget-telefon. Det har även gått rykten om en iPhone SE 2, alltså en ny version av Apples nuvarande budget-modell iPhone SE. Nu är det en kinesisk nyhetssida, QQ.com, som kommer med spekulationer om hur iPhone SE 2 kommer att se ut.

Enligt QQ.com kommer iPhone SE 2 att vara snarlik originalversionen av iPhone SE, den kommer alltså inte se ut som iPhone X. iPhone SEs utseende kan idag beskrivas som en design som nästan är lite retro. Den påminner om hur iPhone 4 till iPhone 5S såg ut med metall på rygg och sidor och lite kantig utformning. Det QQ.com tror kommer bli annorlunda med iPhone SE 2 är att skärmen ska bli större, 4,2 tum tror de på. Storleken på mobilen kommer dock inte förändras, utan kanterna vid hemknappen och kameran kommer istället att bli mindre.

Den största skillnaden kommer dock finnas på telefonens insida. iPhone SE lanserades 2016, och har bara fått något större minne och ett lägre pris sen dess, så den har några år på nacken. Enligt de nya ryktena kommer den kommande modellen att ha en snabbare processor, A10 Fusion, men samma RAM på 2 GB och troligtvis och samma lagringsutrymme på 32 eller 128 GB. Dagens iPhone SE kan man beskriva som en iPhone 6S på insidan och en iPhone 5S på utsidan.

iPhone SE 2 sägs presenteras under sommarens WWDC. De senaste åren har Apple dock valt att fokusera på macOS, iOS och de andra operativsystemen i Apples ekosystem under WWDC och istället presentera nya iPhone-modeller senare under hösten under ett eget, lite mindre, event. Dagens iPhone SE-modell presenterades i mars 2016, så om Apple väljer att följa den traditionen kanske den nya modellen presenteras redan om en månad.

Som sagts så har det gått en del rykten om en iPhone SE 2 under de senaste månaderna. En asiatisk hemsida påstod att den kommande modellen ska ha trådlös laddning och lanseras i maj eller juni i år. Apple-analytikern Ming-Chi Kuo, som har vissa tvivel kring en iPhone SE 2, tror, om den överhuvudtaget lanseras, att den kommer att vara snarlik sin föregångare och bara uppgraderas på insidan. Han tror inte att den kommer att få några av de funktioner Apple lanserade med iPhone X, alltså Face ID, skärm över hela telefonens framsida eller trådlös laddning. Detta får att hålla nere priset och behålla den som Apples budget-modell när det kommer till iPhone.

Det bör tilläggas att den här källan, QQ.com, inte har någon känd historia av att läcka sanningsenliga rykten om Apple-släpp. Mycket av det de påstår verkar dock inte alltför orimligt att tänka sig om en iPhone SE 2 faktiskt är på väg. Som vanligt, vi tar det med en nypa salt och väntar och tålmodigt på säkrare källor eller besked från Apple själva.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *