Categories
applenyheter Featured

Nyheter från Apples utbildnings-event

Nu har Apples första event för 2018 gått av stapeln. Eventet hade fokus på utbildning och bjöd på en hel del nyheter för lärare, elever och studenter. Nedan har vi listat de mest spännande nyheterna som presenterades.

iPad på 9,7 tum

”Apples billigaste iPad”, så presenterades Apples helt nya iPad på 9,7 tum. Skärmen är av Retina och har extra tryckkänslighet vilket gör att den fungerar med Apple Pencil. Tidigare har endast Apples iPad Pro-modeller fungerat med Apple Pencil, men nu kan man alltså fynda en iPad man kan rita på för halva priset jämför med iPad Pro. Apple Pencil gör det möjligt att rita på iPad med en naturlig känsla där den känner av tryck och vinkling av pennan. Apple Pencil kan användas för att föra anteckningar för hand och för att illustrera och rita i olika appar.

Designen på den nya iPaden är sig lik, men på insidan har det hänt saker. Den har en A10 Fusion-processor, vilket är en uppgradering från A9X-processorn som sitter i modellerna som släpptes 2017. iPad Pro är dock fortfarande Apples värsting-modell med en A10X-processor.

Priset för nya iPad börjar på 3 795 kronor för grundmodellen.

Pages, Numbers och Keynote

Apples släpper nya versioner av sina program Pages, Numbers och Keynote, nu med stöd för Apple Pencil. Med Apple Pencil kommer man nu kunna rita teckningar eller göra anteckningar för hand direkt i sina dokument. Apple tog exemplet att lärare nu ska kunna rätta och sätta betyg på elevers arbeten direkt i sin iPad med en Apple Pencil. Anteckningarna kan knytas till vissa ord med hjälp av en ny funktion som kallas Smart Annotation, vilket gör att de följer med de orden när du gör ändringar i texten.

De nya versionerna av Pages, Numbers och Keynote kan redan idag laddas ner helt gratis i App Store eller Mac Store.

Schoolwork

Schoolwork är en helt ny app för lärare och studenter som Apple kommer att lansera under året. Appen är tänkt att underlätta för lärare att dela ut läxor och prov och få inlämningar digitalt. Det ska även finnas en möjlighet att hålla koll på hur arbetet går för eleverna innan de lämnat in. Betaversionen kommer att släppas i juni i år.

Elever får mer utrymme på iCloud

Skolelever har tidigare fått 5 GB gratisutrymme på iCloud, men nu utökas det utrymmet till hela 200 GB. Detta kommer underlätta för skolor då de inte behöver köpa lokal lagring till elevers dokument och data.

Clips och GarageBand får uppdatering

Apparna Clips och GarageBand i iOS har fått flera uppdateringar. Clips har till exempel fått en rad nya fonter, färger, layouts och teman med fokus på utbildning, allt för att underlätta presentationer och lektioner för elever och lärare. GarageBand fick liknande uppdateringar med fokus på utbildning: nya ljudeffekter, bland annat djur och fordon, och möjligheten att räkna på tio olika språk. De uppdaterade apparna kan laddas ner gratis idag i App Store.

Assessorer i Space Gray

Utöver detta så berättades det även att Apple nu kommer att börja sälja Magic Keyboard, Magic Mouse 2 och Magic Trackpad 2 i Space Gray. Tidigare har dessa endast kunnat köpas tillsammans med iMac i Space Gray.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *