Categories
Featured ipad

Photoshop för iPad är på väg

Under Adobe Max-konferensen igår kväll dök Apples Phil Schiller upp och presenterade Adobes nya version av Photoshop för iPad som kommer att släppas någon gång under nästa år.

Photoshop för iPad kommer att ha alla funktioner och verktyg

Att Photoshop ska komma till iPad har varit känt sen i somras, men nu är första gången vi får en förhandstitt av programmet. Och det handlar inte om någon ”light”-version, utan iPad-version av Photoshop kommer att ha alla funktioner och verktyg som finns i versionen som körs på datorer. Du kommer alltså kunna göra samma projekt som du gör i din dator i din iPad. Adobe säger att Photoshop för iPad inte skulle ha varit möjligt om de inte arbetat så nära Apple under utvecklingen som de har gjort.

iPad Pro är anledningen till samarbetet

Adobe lovordar även Apples iPad Pro och säger att den är en stor anledning till varför Photoshop kommer till iPad.

Phil Schiller berättar: ”Vi på Apple bryr oss mycket om iPads evolution till att bli ett verktyg som är grundläggande i ett kreativt arbetssätt. Det är därför vi under de senaste åren har utvecklat iPad Pro och byggt unik teknologi som våra A-Series-chip, och speciella versioner av det med CPU och GPU för professionella användare. Vi har byggt in unika skärmar anpassade för professionella användare som vår 12,9 tum Retina-skärm med ProMotion-teknologi och riktigt roliga verktyg som Apple Pencil. Apple Pencil innehåller kanske en av våra mest avancerade teknologier, men den är rolig och lätt att använda. Och Adobe har sett det från början.

”Adobe har förstått iPad Pros potential och våra team har jobbat hårt tillsammans för att skapa riktigt fantastisk teknologi.”

Schiller berättar också att Photoshop för iPad kommer att vara lätt att använda och på så sätt locka in en ny generation kreativa användare som önskar att arbeta helt mobilt. Han betonar dock att även trogna Photoshop-användare kommer att vara nöjda med programmet.

Apple och Adobe kommer att fortsätta samarbeta

Schiller säger att Photoshop för iPad bara är början för Adobe och Apple.

Under konferensen presenterade Adobe även Project Aero. Project Aero är ett program som används för att skapa AR-upplevelser. Det har länge varit känt att Apple, och särskilt Apples VD Tim Cook, är väldigt förtjusta i AR och tror att det kommer spela en stor roll för tekniken i framtiden.

Project Gemini – en avancerad målningsapp med stöd för Apple Pencil

Adobe visade också upp den nya appen Project Gemini. Project Gemini är en vektorgrafikapp som har stöd för Apple Pencil. Det betyder att man kan göra avancerade målningar på sin iPad med Apple Pencil i Gemini.

Exakt datum för när Photshop för iPad kommer att släppas fick vi inte, men någon gång under 2019.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *