Categories
applenyheter Featured

Producenter kritiserar Apples Hollywood-satsning

Apples drömmar om Hollywood är nära att bli verklighet på riktigt. Företaget förväntas presentera sin streamingtjänst för film och tv under ett event den 25 mars och tjänsten tros gå live antingen i sommar eller till hösten. Men allt verkar inte riktigt vara frid och fröjd bakom scenen. Enligt uppgifter som The New York Post har tagit del av upplever vissa agenter och producenter som arbetat med Apple att företaget har varit svårt att samarbeta med, vilket har gått ut över vissa produktioner. 

Apple beskrivs som ”påträngande” 

När det blev känt att Apple ville ge sig in i film- och tv-branschen 2017 radade Hollywoods stjärn-producenter och skådespelare upp sig för att få arbeta med företaget. Apple har sen starten varit kända som innovatörer och många hoppades nog att deras Hollywood-satsnings skulle följa i samma bana. Enligt uppgifter till The New York Post verkar det dock finnas lite grus i maskineriet.

Apples VD Tim Cook och andra producenter från Apples läger beskrivs av de inblandande som The New York Post pratat med som ”påträngande”. Tim Cook och hans Apple-medarbetare tittar på varje produktion innan den godkänns och ska ha lämnat långa listor med förslag på ändringar. Apple beskrivs även ha problem med att förmedla exakt vad de är ute efter till de som arbetar med tv-produktionerna och inte vara tillräckligt transparenta. 

Apple vill se familjevänligt innehåll

Den vanligaste kritiken Cook ska ha kommit med är ”var inte så elak!”, berättar en producent. Apple ska ha tagit ett beslut ganska tidigt in i produktionen av sina tv-serier att satsa på ”familjevänligt innehåll”. Alltså produktioner utan svordomar, våld, droganvändning och sex. Detta för att de vill kunna visa sina egenproducerade tv-serier i sina butiker och för att uppröra så få kunder som möjligt.  

Att Apple har varit så involverade i produktionen av tv-serierna ska ha orsakat en del förseningar, och lanseringen av streamingtjänsten ska ha skjutits upp flera gånger. 

Apple presenterar sin streamingtjänst 25 mars

Apple kommer att hålla ett event den 25 mars som ska ha fokus på tjänster där streamingtjänsten troligtvis kommer att presenteras. Lanseringen av tjänsten kommer dock dröja ett par månader till och kommer förhoppningsvis till sommaren eller hösten, men det är inte satt i sten ännu. 

En producent berättar om frustrationen att jobba för Apple: ”En annan frustration är att Apple ständigt ändrar sig om vad de vill ha. De gör stora förändringar, sparkar och anställer nya manusförfattare. Deras vision saknar tydliga riktlinjer. Många av produktionerna är inte så bra som de hoppats på.”

Apple jobbar med Hollywoods största stjärnor 

Apple ska ha över ett dussin tv-serier och filmer under produktion. Hur många av dessa som kommer att vara klara till lanseringen är ännu oklart. Stora stjärnor som Reese Witherspoon, Jennifer Aniston, Oprah Winfrey och Steven Spielberg samarbetar med företaget. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *