Categories
Featured iphone

Röd iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Apple släpper röd iPhone 8 och iPhone 8 Plus

Det har sedan en tid tillbaka gått rykten om att Apple kommer att släppa en röd modell av iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Ryktena visar sig vara sanna och de nya modellerna kan förbeställas från och med idag och dyker upp i butik från och med fredagen den 13 april.

Den röda modellen kommer att kunna köpas med 64 GB eller 256 GB utrymme och ha samma pris som modellerna i silver, rymdgrått eller guld, vilket är från 7 995 svenska kronor.

(PRODUCT)RED

Modellerna ingår i Apples kampanj (PRODUCT)RED som är en del av organisationen (RED) som arbetar för att skapa medvetenhet kring HIV/AIDS och för att samla in pengar för att utrota sjukdomen i Ghana, Lesotho, Rwanda, Sydafrika, Swaziland, Tanzania, Kenya och Zambia. (RED) skapades av artisten Bono från rockgruppen U2 och aktivisten och journalisten Bobby Shiver 2006. Förutom Apple är (RED) partner med företag som Nike, Coca Cola, Converse och Starbucks. Dessa företag skapar produkter med (RED)-loggan och en del av vinsten doneras till organisationens arbete.

Apple har tidigare lanserat bland annat en röd iPod Touch, en röd Mac Pro, en röd iPod nano, en röd iPhone 7 och iPhone 7 Plus och ett rött armband till Apple Watch.

Apple ska totalt ha donerat mer än 160 miljoner dollar till organisationen.

Till skillnad från när iPhone 7 släpptes till förmån för (PRODUCT)RED så är framsidan av telefonen svart istället för vit. Ryggen är i rött glas och metallbanden på sidan är röda.

(RED)s VD, Tim Cook och Greg Joswiak om (PRODUCT)RED och iPhone 8

(RED)s VD Deborah Dugan säger såhär om Apples senaste släpp: ”Dagens meddelande om lansering är ytterligare ett bevis på Apples ledarskap och hängivenhet till kampen mot Aids sen (RED) lanserades år 2006. De över 160 miljoner dollar Apple har donerat under de senaste 11 åren likställs idag med över 800 miljoner dagar med livräddande ARV-mediciner som förhindrar spridningen av HIV från mödrar till deras barn. Vi är hedrade att Apple har bestämt sig för att viga sina tillgångar till vårt projekt, och vi kan knappt vänta på att se deras kunder göra vårt uppdrag till verklighet när de köper en iPhone 8 eller iPhone 8 Plus i (PRODUCT)RED Special Edition.”

Tim Cook, Apples VD, skrev såhär på twitter under gårdagen: ”Tack till Apples kunder runt jorden som har hjälpt till att samla in mer än 160 miljoner dollar till (RED) för att bekämpa spridningen av HIV i Afrika och ta oss ett steg närmare en AIDS-fri generation.”

Greg Joswiak, Apples chef för produktmarknadsföring, sa såhär om lanseringen: ”Denna specialutgivna (PRODUCT)RED iPhone har en vacker röd och svart färgkombination och ger även kunder möjligheten att ta ställning mot spridningen av HIV och AIDS. iPhone 8 and iPhone 8 Plus har gjort allting som vi älskar med iPhone bättre, som en Retina HD-skärm som är vackrare än någonsin, det kraftigaste och smartaste chippet någonsin i en smartphone, A11 Bionic, och mer utvecklade kameror för otroliga bilder och videor. Vi är stolta att stödja (RED) med denna modiga nya iPhone och hoppas att våra kunder kommer att tycka den är lika speciell som vi gör.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *