Categories
apple tv

Rykten om en ny Apple TV

En ny generations Apple TV verkar äntligen vara på gång. John Pczkowski på Buzzfeed News skrev i dagarna om att Apple har utvecklat en uppdaterad version av sin Apple TV som kommer att presenteras under World Wide Developers Conference i juni i sommar. Apple TV har inte sett en uppdatering på över tre år, så de här nyheterna är minst sagt efterlängtade av många.

Den nya modellen sägs vara förbättrad på alla plan och kommer bland annat att ha stöd för röststyrningen Siri och App-store, och då även appar. Att den presenteras på WWDC talar även för detta då det ger möjlighet för utvecklare att börja ta fram nya appar till enheten. Lagringsutrymmet kommer även att utökas rejält (den tredje generationen som säljs i affärer idag har ett utrymme på 8 GB). Denna uppdatering sägs vara ett steg i Apple vilja att modernisera dagens tv-tittande, och denna nya Apple TV kommer att bli en central del i ett framtida digitalt vardagsrum.

Apples satsning på TV har även synts på fler plan på den Amerikanska marknaden, där de sägs planera en streaming-tjänst för en rad amerikanska tv-kanaler (bland annat ABC, CBS och Fox). Även denna tjänst antas presenteras under WWDC i sommar, med en amerikansk lansering senare i höst. Ytterligare tv-nyheter presenterades under apple-eventet häromveckan då HBOs amerikanska streaming-tjänst HBO Now äntligen kommer att göras tillgänglig som app i Apple TV. Hur det kommer se ut för oss i Sverige vet jag inte än, men HBO Nodrics iOS-app uppdaterades i slutet på förra veckan och har nu ett förbättrat stöd för Airplay vilket äntligen gör det möjligt att streama tjänsten från din iPhone eller iPad till din Apple TV utan problem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *