Categories
applenyheter iphone

Se upp för iPhone-bluffar

Det cirkulerar en hel del ofattbart billiga erbjudanden på iPhones på internet. På både Facebook och Twitter kan man bli erbjuden en helt ny iPhone 6 eller 6s för nästan inga pengar alls. Ofta behöver man bara betala in en summa med sitt bankkort, lämna sina personuppgifter eller liknande. Men, här är det bäst att man ser upp. Bedragarna är många och metoderna för att lura till sig dina personuppgifter eller bankuppgifter är lika många.

En annons som cirkulerat på Facebook de senaste månaderna erbjuder en iPhone 6s för runt 50 kronor. När man betalt in summan postas en rad kommentarer i ens namn under annonsen där man bedyrar att man fått sin nya iPhone och att annonsen inte är en bluff. Telefonen dyker dock aldrig upp och mer pengar kan dras från kontot. Liknande annonser finns på Twitter, Tumblr och andra populära socialamedier. Något som även är populärt för bluffmakarna är att utge sig för representera stora företag, som till exempel Apple, Samsung eller Amazon, och erbjuda gratis mobiltelefoner för att fira att en ny modell släppts eller liknande. Allt man behöver göra för att få en telefon är att gilla och dela. Självklart finns det inga telefoner att ge bort, utan sidan bakom bluffen får uppmärksamhet och kan på så sätt få ut annan reklam till alla de personer som gillat eller delat och deras vänner.

iphone annons bluff

Här en annons på Facebook som utger sig för att ge bort gratis iPhone 6s i Steve Jobs minne. Gilla eller dela inte – det är en bluff.

Det gäller alltså att se upp när det kommer till erbjudanden som ser ut att vara för bra för att vara sanna – för då är de antagligen inte sanna heller.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *