Categories
applenyheter Featured iphone

Senaste nyheterna om nästa års iPhone

Det har knappt gått två månader sen Apple presenterade årets nya iPhone-modeller, iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR, men spekulationerna för nästa års modeller är redan i full gång. Den här gången är det den många gånger korrekta Apple-analytikern Ming-Chi Kuo som kommer med en ny rapport om hur iPhone-modellerna 2019 kommer att se ut.

Face ID blir bättre 2019

Kuo skriver att kommande iPhone-modeller kommer att få ett nytt och bättre kamerasystem för Face ID. Det nya kamerasystemet kommer att få en ny och förbättrad ”flood illuminator”. Flood illuminator kallar Apple den funktion som lyser upp vårt ansikte när Face ID låser upp enheten. Face ID skapar en djupkarta av ansiktet och känner på så sätt igen ägaren av enheten. Det förbättrade kamerasystemet i kommande Face ID kommer att påverkas mindre av ljus från omgivningen och därmed kommer inloggningen förhoppningsvis fungera bättre i mindre optimala miljöer för Face ID.

Tre nya iPhone-modeller 2019

Kuo har tidigare rapporterat att han tror att Apple, precis som i år, kommer att släppa två iPhone-modeller med OLED-skärm och en något billigare med LCD-skärm. Enligt samma rapport tror Kuo att modellerna 2019 dessutom kommer att få samma skärmstorlekar som årets modeller, det vill säga OLED-modellerna kommer att bli 5,8 tum respektive 6,5 tum och LCD-modellen 6,1 tum. Alla tre modellerna menar Kuo kommer att få den nya och förbättrade versionen av Face ID.

Apple vill plocka bort ”flärpen” på kommande iPhone-modeller

Andra rykten har talat för att Apple vill minska, eller helt ta bort, den så kallade ”flärpen”, eller sensorhuset. Alltså den svarta lilla fyrkanten som sticker ner i skärmen högst upp på iPhone X, iPhone XS-modellerna och iPhone XR. I sensorhuset sitter TrueDepth-kameran, som bland annat styr Face ID och Animoji. Att Apple jobbar med att förbättra kamerasystemet i TrueDepth-kameran kan tala för att sensorhuset faktiskt är på väg bort.

iPhone kan få kamera med tre linser

Under en länge tid har det cirkulerat rykten om att Apple vill införa en kamera med tre linser på kommande iPhone-modellers baksida. En kamera med tre linser innebär 3x optisk zoom, som gör det möjligt att zooma in närmare ett objekt utan att bilden blir suddig, och att kameran kommer kunna ta betydligt bättre bilder under dåliga ljusförhållanden. Huawei P20 Pro är en smartphone-modell som har tre linser på marknaden idag.

Time of Flight 3D-kamera

I Kuos senaste rapport skriver han även om en Time of Flight 3D-kamera som han tror kommer att introduceras i iPad-modellerna som kommer lanseras under sista halvan av 2019. En Time of Flight-kamera ska alltså kunna ta 3D-bilder med hjälp av ett system som mäter distansen mellan objekten i bilden och objekten och kameran. Dessa 3D-bilder ska sen kunna redigeras i iPad med hjälp av Apple Pencil. Detta menar Kuo kommer att skapa ett helt nytt sätt att arbeta med design och kreativitet för Apple-användare. Han tror även att samma teknik kommer att komma till iPhone, men något senare. I iPhone tror Kuo att Time of Flight 3D-kameran kommer att kunna skapa nya möjligheter för AR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *