Categories
applenyheter Featured

Spotify är på gång med en app till Apple Watch

Något som många Apple Watch-användare har saknat är en app för Spotify, men nu verkar det äntligen vara på gång. Under november har Spotify börjat betatesta en app för Apple Watch.

Spotify-app av collegestudent försvann spårlöst

För ett par år sedan fanns en betaversion av appen Spotty, som senare bytte namn till Snowy, som gjorde det möjligt att styra Spotify från Apple Watch och synka en utvald spellista offline. Appen var gjord av en collegestudent, Andrew Chang, utan tillåtelse från Spotify. När appen började bli populär fick Spotify nys om den och den försvann plötsligt spårlöst. Andrew Chang berättade senare att han blivit kontaktad av Spotify och börjat arbeta med en officiell Spotify-app till Apple Watch. Sen dess har det varit väldigt tyst kring ämnet, förrän nu.

Spotify-app betatestas just nu

De som betatestar Spotifys iOS-app har fått möjligheten att betatesta en app gjord för Apple Watch. Detta är oerhört glädjande nyheter för Spotify-lyssnare, för sen Snowy försvann har det helt enkelt inte gått att använda Spotify tillsammans med Apple Watch. Om man har velat styra sin musik direkt från klockan eller spara ner en spellista på klockan så att man kan lyssna med trådlösa hörlurar utan sin telefon har man varit tvungen att vända sig till Apple Music.

Det är mycket riktigt Snowy-skaparen Andrew Chang som har arbetat med Spotifys officiella app. Just nu, i betaversion, är appen kanske inte så utvecklad som man hoppats på, men man kan tänka sig att en del funktioner kommer att läggas till under tid.

Spotify-appen är enkel – fungerar mest som fjärrkontroll

Betaversionen som testas just nu fungerar mest som en fjärrkontroll. Man kan styra uppspelningen från sin iPhone, iPad eller dator med hjälp av Apple Watch, men man kan inte spara några spellistor i klockan eller lyssna i offlineläge. Det allra bästa med Apple Music-appen på Apple Watch är att man kan lämna sin telefon hemma när man tar en löprunda och samtidigt kunna lyssna på musik med trådlösa hörlurar direkt från klockan. Förhoppningsvis kommer den här funktionen till Spotify-appen också.

Appen har en väldigt enkel design. Den har två olika skärmar du kan välja på, en som styr uppspelningen och en som visar den musik du senast spelade. Man kan alltså inte plocka fram egna spellistor, men man kan se vad som senast blivit spelat i spellistan.

Skärmen som visar vad som spelas upp just nu är även den väldigt enkel. Man ser vad man lyssnar på, och man kan pausa och byta låt framåt eller bakåt, men man ser inget albumomslag. På den andra skärmen där man ser vad som senast har blivit spelat syns dock små versioner av albumomslagen.

Ingen information när en skarp version kan släppas

När, och om, den här appen kommer att släppas i skarp version finns det än så länge ingen information om. Spotify har varit väldigt försiktiga i sina uttalanden vilket kan betyda att de inte är riktigt säkra på om den här appen faktiskt kommer att släppas till allmänheten eller inte. Vi kan bara hålla tummarna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *