Categories
applenyheter Featured

Stephen King och Prins Harry klara för Apple TV+

I mars presenterade Apple äntligen Apple TV+, deras kommande streamingtjänst för film och tv. Filmerna och tv-serierna som kommer att finnas på tjänsten kommer alla att vara producerade av Apple själva. Nu har det blivit klart att Stephen King kommer att skriva tv-serien ”Lisey’s Story” till Apple och att Prins Harry kommer att medverka i Oprah Winfreys kommande Apple-dokumentär om mental hälsa. 

Lisey’s Story av Stephen King kommer till Apple TV+

Apple har beställt åtta avsnitt av ”Lisey’s Story”, en tv-serie baserad på Stephen Kings roman med samma namn. Stephen King har kallat ”Lisey’s Story” sin favoritbok av de böcker han själv har skrivit, och har länge önskat att den ska bli en tv-serie. Noterbart är att King kommer att skriva tv-serien själv – något han väldigt sällan gör.

”Lisey’s Story” är en psykologisk skräckroman som handlar om Liseys liv och hennes makes, en känd författare, död.

King kommer som sagt själv att skriva de åtta avsnitten, men han kommer även agera som producent tillsammans med J.J Abrams. Det här blir den tredje Apple-produktionen J.J Abrams är en del av. Han jobbar även med tv-serien ”Little Voices” med Sara Bareilles, och ”My Glory Was I Had Such Friends” med Jennifer Garner. Huvudrollen kommer att spelas av Julianne Moore. 

Prins Harry arbetar med Oprah Winfrey för att producera Apple-dokumentär

Storbritanniens Prins Harry meddelande genom sin officiella Instagram att han, tillsammans med Oprah Winfrey, håller på att producera en dokumentär-serie för Apple om mental hälsa. De har redan arbetat på dokumentären i flera månader och den kommer att ha premiär nästa år på Apples streamingtjänst, Apple TV+.

På Instagram skriver Prins Harry såhär om den kommande dokumentär-serien: ”Jag tror verkligen att god mental hälsa är nyckeln till gott ledarskap, produktiva samhällen och ett jag med drivkraft. Jag ser det som ett stort ansvar att få det här rätt och ge er fakta, forskning och medvetenheten kring det här ämnet som är så viktigt idag. Vårt hopp är att denna serien kommer att vara positiv, upplysande och inkluderande, och att vi kommer att dela globala historier om människor som slår tillbaka och övervinner de svartaste av platser, och möjligheten att förstå oss själva och de runt oss bättre. Jag är otroligt stolt över att få arbeta med Oprah med denna livsviktiga serie.”

Oprah medverkade när Apple presenterade Apple TV+ under sitt event i mars. Då berättade hon att hon arbetar med två olika dokumentärer för Apple, en om sexuella övergrepp och en om mental hälsa. 

Apple TV+ lanseras i höst

Apple arbetar just nu med att färdigställa och producera över två dussin tv-serier och filmer till Apple TV+. Apple TV+ kommer att lanseras till hösten i över 100 länder. Tjänsten kommer att innehålla Apples egenproducerade filmer och tv-serier och kommer finnas i Apples ny TV-app i Apple TV, iOS-enheter och på Mac. Något pris för prenumerationstjänsten har Apple ännu inte presenterat. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *