Categories
Featured ios

Strömförsörjningsfunktionen som har skapat uppror kommer kunna stängas av i kommande version av iOS

Igår började Apple byggandet av en ny lagerlokal i Reno, Nevada i USA. Apples VD Tim Cook var på plats, tillsammans med Nevadas guvernör Biran Sandoval och Renos borgmästare Hillary Schieve, och tog det första spadtaget. Lagerlokalen byggs precis intill Apples datacenter i staden.

Tim Cook passade på att göra en intervju med tv-kanalen ABC News medan han var på plats och diskuterade inte bara Apples nya investering i Reno utan även den pågående kontroversen kring Apples batterier och hur de påverkar prestandan i äldre iPhones. Tim Cook menar att Apple förklarade den nya strömförsörjningsfunktionen när den introducerades första gången med iOS 10.2.1, men såhär i efterhand tror han att Apple hade kunnat vara tydligare, särskilt med hur funktionen kunde påverka telefonens prestanda.

I intervjun sa Tim Cook: ”För ungefär ett år sedan släppte vi en kod […] Alla batterier åldras med tiden och efter en tid blir de dåliga, och ett dåligt batteri ökar risken för att telefonen stänger ner oväntat. Tänk dig att du ringer ett nödsamtal, eller ringer ett samtal som är viktigt för dig, eller väntar på ett meddelande, eller du vill fånga ett ögonblick med din kamera, vi fokuserar alltid på användarupplevelsen. Grunden till alla beslut vi tar är användaren. Vi kände att det var bättre att ta något från prestandan för att förhindra att det [att telefonen stänger ner oväntat] händer.

”När vi släppte funktionen så berättade vi vad den innebar, men jag tror inte att särskilt många var uppmärksamma på vad vi sa och kanske skulle vi också ha varit tydligare. Så vi ber verkligen om ursäkt till alla som tror att vi hade någon annan agenda. Vår motivation är alltid användaren. Användaren är hjärtat i allt vi gör.”

Tim Cook berättade även att Apple kommer att introducera en ny funktion som gör att man lättare kan hålla koll på sitt batteris hälsa, och att man kommer kunna stänga av strömförsörjningsfunktionen om man vill. Dessa uppdateringar kommer i en framtida iOS-uppdatering.

”I ett utvecklarsläpp som kommer nästa månad kommer vi också att ge användare möjligheten att se deras batterihälsa. Så allting kommer att vara väldigt transparant. Det här har aldrig gjorts innan, men vi har tänkt igenom allt detta och lärt oss så mycket vi har kunnat av det. Vi kommer också vara tydliga med att berätta att vi sänker prestandan för att förhindra att telefonen stänger av sig oväntat. Och om du inte vill det, så kan du stänga av den funktionen. Vi rekommenderar inte att den funktionen stängs av, för vi tror att användares iPhones är väldigt viktiga för dem, och man vet aldrig när något brådskande händer. Allt vi har gjort har varit för användaren. Jag kan inte påpeka det nog.”

Tidigare i månaden bad Apple om ursäkt för batteri-kontroversen i ett öppet brev och erbjöd alla användare med telefoner som påverkats av uppdateringen möjligheten att byta ut batteriet i sin iPhone för ett betydligt lägre pris under hela 2018.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *