Categories
applenyheter

Tatueringar kan skapa problem med Apple Watch

I dagarna har ett antal nya Apple Watch-användare vänt sig till sociala medier för att dela sin besvikelse över den nya produkten. Klockan visar sig nämligen ha problem att fungera korrekt på handleder täckta av tatueringar. Problem har uppstått med sensorerna som registrerar att du har den på dig och som känner av din hjärtfrekvens. Detta resulterar bland annat i att klockan inte tar emot notifikationer, den ber dig gång på gång att låsa upp den och att den visar felaktiga hjärtfrekvenser.

Problemet lyftes först till ytan av en användare på reddit, där det fick namnet ”tattoogate” (i likhet med tidigare uppslutningar på sociala medier så som ”antennagate” för iPhone 4, ”bendgate” för iPhone 6 och 6 plus, och ”emojigate” när Apples emojis skulle uppdateras). Inlägget har fått över 300 kommentarer och 763 uppröster.

Ytterligare en användare med tatueringar la i tisdags upp en video där han visar hur klockan uppför sig på en tatuerad arm i jämförelse med en arm utan tatueringar. Se videon här.

Problemet verkar påverkas av hur mörk tatueringen är och hur mycket bläck som har använts; ju mörkare och mer heltäckande tatuering desto sämre fungerar Apple Watch. För att undvika problemet kan handledsdetekteringen stängas av, men då kommer du inte kunna använda klockan till dess fulla kapacitet, och funktioner så som pulsmätare och Apple Pay kommer inte att fungera. Detta är absolut något värt att tänka på innan du investerar i en ny Apple Watch om du har heltäckande tatueringar över dina handleder.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *