Categories
applenyheter Featured

There is more in the making – Apple bjuder in till event 30 oktober

Apple bjuder in till nytt event den 30 oktober. Eventet kommer att hållas i New York och har fått titeln ”There’s more in the making”. Det här är Apples andra stora event under 2018 och de kommer att presentera de nya produkter som kommer lanseras i år som inte presenterades under iPhone-eventet i september.

There is more in the making

När Apple skickade ut inbjudningarna till pressen till eventet skickade de ut en rad olika designer av sin Apple-logga. Några exempel: en bestod av lila, blå och rosa rök, en var skivad och mellan skivorna syntes regnbågens färger, en såg ut att glänsa i rött, blått och lila, och en bestod av staplar i olika höjd och med olika mönster. Taglinen var dock densamma på alla: ”There’s more in the making”.

iPad Pro och nya Mac-datorer förväntas

Troligtvis, och som vi rapporterat om tidigare, kommer eventet att fokusera på nya iPad Pro och nya Mac-datorer.

I dagarna publicerade Apple-analytikern Ming-Chi Kuo vad han tror kommer att presenteras under nästa veckas event.

iPad Pro

Precis som de flesta andra tror Kuo på en ny iPad Pro. Kuo tror att den nya modellen kommer att få ett USB-C-uttag och förbättrad skärm. Han nämner även att Apple Pencil kommer att få en ny design.

Tidigare rykten om iPad Pro har nämnt att den nya modellen kommer att få Face ID, en skärm som täcker nästan hela framsidan och att Hemknappen kommer att plockas bort.

iPad mini

Apples minsta iPad, iPad mini, har inte fått en uppdatering på flera år, men nu tror Kuo att det är dags. Han tror att iPad mini kommer att få en ny processor och en designuppdatering. Om iPad mini kommer att presenteras under nästa veckas event eller senare under året vill han inte specificera. Troligt är att Apple presenterar den tillsammans med nya iPad Pro om de faktiskt har utvecklat en uppdaterad version.

Mac

Troligtvis kommer en rad Mac-modeller att få uppdateringar under eventet. iMac och flera MacBook-modeller förväntas få nya processorer och andra inre förbättringar. Kuo tror även att Apple kommer lansera en ny bärbar dator. Om det handlar om en ny MacBook Air eller en ny MacBook verkar han inte vara säker på. Vi får helt enkelt vänta och se.

AirPower

AirPower, Apples omdiskuterade trådlösa laddningsmatta. Kuo tror att den äntligen kommer att få se dagens ljus, antigen under slutet av 2018 eller början av 2019. Om Apple håller sitt löfte och lanserar produkten under 2018 kommer den troligtvis att nämnas under nästa veckas event.

AirPods

Samtidigt som AirPower presenterades i september förra året presenterade Apple även ett trådlöst laddningsfodral till Apples populära trådlösa hörlurar AirPods. Om AirPower faktiskt lanseras i år kommer troligtvis en ny version av AirPods också, med nytt laddningsfodral och en uppdatering som gör det möjligt att kalla på Siri genom att säga ”Hej Siri”.

Eventet kommer att hållas tre timmar tidigare

Eventet kommer att sändas live på Apples hemsida och på Apple TV. Eftersom de befinner sig i New York istället för i Kalifornien kommer eventet att börja 16:00 svensktid istället för 19:00 som det brukar göra.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *