Categories
ios iphone

Tips och tricks för iOS 9

Nu har väl de flesta med en iPhone 4S och uppåt laddat ner det nya operativsystemet iOS 9. Fastän gränssnittet och designen är väldigt lik dess föregångare iOS 8 så kommer det nya operativsystemet med en rad nyheter och fiffiga genvägar. Här är några av våra favoriter:

Tillbaka till: Det här är en funktion som många iPhone-användare har väntat på länge. När du är i en app och trycker på en notifikation, till exempel ett nytt meddelande, kommer det upp en ”Tillbaka till”-knapp högst upp i fönstret som tar dig raka vägen tillbaka till appen du använde innan du tryckte på notifikationen.

Strömsparläge: Om batterinivån på din telefon börjar bli låg kommer det upp en ruta som frågar dig om du vill sätta din telefon i ”strömsparläge”. I strömsparläget drar din telefon mindre batteri fram tills du själv stänger av det eller har laddat din telefon igen. I det här läget blir batteriikonen gul och hämtning av e-post, bakgrundsuppdatering, automatiska hämtningar och vissa visuella effekter begränsas. Om du vill spara ytterligare batteri kan du nu även lägga din telefon med framsidan ner, vilket gör att skärmen inte tänds när det kommer notifikationer, vilket kan spara många procent.

Batterianvändning: Under Inställningar > Batteri hittar du också den nya funktionen batterianvändning. Här kan du se vilka appar som drar mest batteri i bakgrunden (Facebook brukar vara en stor batteritjuv för många).

batterianvändning ios9

Zooma i video: Tidigare pausades en video automatiskt om du zoomade in medan den spelades, men inte med iOS 9. Nu kan du zooma hur mycket du vill utan att videon pausas.

Förhandsvisning av tecken: Under Inställningar > Allmänt > Tangentbord kan du nu bocka av ”Förhandsvisning av tecken”, vilket gör att bokstäverna inte ploppar upp i små bubblor när du skriver längre.

förhandsvisning av tecken

Det finns betydligt fler användbara tricks i iOS 9, det här är bara några av favoriterna.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *