Categories
apple tv

TV OS 9.1 och Remote till Apple TV

Häromdagen släppte Apple en uppdatering till operativsystemet till nya Apple TV (generation 4), TV OS 9.1. Mycket är detsamma, men en klar förbättring har tillkommit: Apple TV 4 är nu kompatibel med appen Remote för iOS. Remote är en fjärrstyrningsapp som gör att man kan styra Apple-enheter med sin iPhone, iPad eller iPod Touch. Av någon outgrundlig anledning fungerade inte appen med nya Apple TV (men fungerade självklart till äldre modeller), men nu gör den äntligen det.

Den största fördelen med att använda Remote tillsammans med sin Apple TV är att man får ett riktigt tangentbord att skriva med. Till de tre första generationerna av Apple TV kan man koppla in ett externt tangentbord, vilket inte har gått med generation fyra. Tangentbordet som man tvingas använda i TV:n är, fastän det känns nästintill omöjligt, svårare att använda än det till tidigare generationer. Det kan ta flera minuter att skriva in en enkel mejladress och lösenord. Men nu med TV OS 9.1 kan man skriva in sökningar, mejladresser och lösenord med mobilen eller paddans tangentbord.

För att använda Remote med Apple TV måste du först ladda ner appen till din iPhone eller iPad. Uppdatera sedan din Apple TV till det nya operativsystemet, det gör du genom att välja Inställningar > System > Programuppdatering. När det är färdigt går du till Inställningar > Fjärrkontroller och enheter och väljer Fjärrkontroll. Se till att Hemmadelning är aktiverat i din Apple TV och i appen Remote i din iPhone. Apple TV dyker nu upp i appen och det är bara att börja styra och skriva.

I samband md uppdateringen, och lagom till julhandeln, släppte Apple även en ny reklamfilm till Apple TV. Se den här.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *