Categories
applenyheter

Uppladdning inför Apple-event på måndag

Nu är det snart dags för Apple-event igen! På måndag (den 9 mars) ska Apple presentera nya produkter och vi på applesverige, precis som alla andra nördar, är mycket nyfikna på vad som kan tänkas presenteras.

Temat för den kommande veckans event är ”Spring Forward”, vilket tyder på att det är vårens nyheter som ska visas upp. En sådan nyhet, som är mer eller mindre given att lanseras på eventet, är Apple Watch. Apple Watch presenterades i september förra året men nu är det nog äntligen dags för lansering. När smart-klockan kommer att lanseras i Sverige tror jag dock att få kommer att få vänta ett tag till på.

Ett rykte som florerat de senaste månaderna handlar om en ny modell av Macbook Air. Denna modell förväntas vara ännu mer slimmad än de nuvarande datorerna, ha en skräm på 12 tum, och eventuellt med en efterlängtad retinaskärm. Dessa rykten är dock fortfarande hyfsat färska, och jag skulle inte räkna med att en sådan dator kommer att presenteras på måndag. (Men det är Apple, så man vet aldrig!)

Vad vi nog kan räkna med är dock en lansering av Apples mobila betaltjänst, Apple Pay, i fler länder. Apple Pay lanserades samtidigt som Apple Watch presenterades i höstas och har haft stora framgångar i USA. Tjänsten kan användas tillsammans med Apple Watch och det känns logiskt att de skulle lanseras ungefär samtidigt här i Europa.

Eventet kommer att hållas i San Francisco på Yerba Buena Center for the Arts klockan 19:00 svensk tid. Som vanligt kommer eventet sändas direkt på Apples hemsida och i event-appen i Apple TV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *