Categories
applenyheter Featured

Vad händer med Apples AirPower?

Ingen information om AirPower under eventet i september

När Apple hade sitt stora event för ett par veckor sedan där de presenterade de nya iPhone-modellerna och nya Apple Watch var det många som förväntade sig att vi skulle få en uppdatering om Apples trådlös laddningsmatta AirPower, som presenterades för första gången på samma event för ett år sedan. Apple nämnde inte AirPower över huvud taget under eventet och skarpa ögon märkte att Apple raderat nästan all information om produkten från sin hemsida.

AirPower presenterades i september 2017

AirPower presenterades september 2017 samtidigt som iPhone X. Det är en trådlös laddare som ska kunna ladda din iPhone, Apple Watch och dina AirPods samtidigt. AirPower skulle lanseras samtidigt som ett nytt fodral till AirPods som skulle kunna göra det möjligt att ladda dem trådlöst. Från början sa Apple att AirPower skulle lanseras under 2018, men någon vidare information har inte kommit.

Överhettning tros vara en av anledningarna till att AirPower dröjer

Många har spekulerat kring vad som händer med AirPower och varför den dröjer. Troligtvis finns det tekniska problem med produkten som de inte lyckats lösa än. Förra veckan kom en rapport från Sonny Dickson om vad för problem det kan handla om. Ett av de stora problemen tros vara värme. Om laddningsmattan blir för varm påverkar det hur den presterar, och den värmer upp enheterna som laddas på den vilket gör att de inte kan laddas lika effektivt. Det påverkar även den lilla processorn som sitter i AirPower som kör en light-version av iOS. Problemen sägs även bero på att det finns buggar både i mjuk- och hårdvaran som gör att AirPower ska ha svårt att kommunicera med enheterna som laddas på den. Apple ska även ha problem med att få till att AirPower ska kunna ladda flera olika enheter på samma gång. Detta tros vara en av anledningarna till att den trådlösa laddningsmattan överhettas.

Trots alla dess problem hoppas Sonny Dickson att AirPower kommer att kunna lanseras under de sista månaderna av 2018, men han menar att Apple har en stor uppgift framför sig. Om AirPower inte lyckas nå rätt standard tror Dickson att Apple kan använda samma namn på en ny produkt, vad den skulle ha för egenskaper går han inte närmare in på.

Användarguiden till iPhone XS och XS Max nämner AirPower

Än finns det dock hopp för den trådlösa laddningsmattan AirPower. Apples senaste mobiltelefoner iPhone XS och iPhone XS Max släpptes till försäljning tidigare idag och i användarguiden till dem nämns AirPower.

Under Laddning står det: ”Placera iPhone med skärmen upp på din AirPower eller annan Qi-certifierad trådlös laddare.”

Varför Apple skulle nämna AirPower i den här guiden är oklart, eftersom AirPower såklart inte finns att köpa. De kan ha planerat att AirPower skulle vara klar till lanseringen tillsammans med XS-modellerna.

Det här kan vara ett gott tecken för att Apple, trots att AirPower inte längre syns på deras hemsida, jobbar på att lösa problemen och att produkten kommer att lanseras någon gång i framtiden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *