Categories
apple tv applenyheter ios

Vad kan vi förvänta oss av årets WWDC?

Nu är det bara lite över en månad kvar till Apples årliga World Wide Developers Conference (eller WWDC). Eventet pågår från den 8 till 12 juni i San Francisco i Kalifornien, och Apples VD Tom Cook kommer där att presentera en rad nya produkter och uppdateringar. Men vad kan vi faktiskt förvänta oss av eventet i år?

Med stor sannolikhet kommer Tim Cook och hans medarbetare att presentera en uppdatering av iOS, operativsystemet för mobila enheter, som då kommer att bli iOS 9. Fokus kommer sannolikt ligga på prestanda och stabilitet, och stora förändringar kommer antagligen inte göras med designen eller gränssnitt.

Apple har under de senaste åren börjat snegla lite åt musikbranschen och köpte förra året Beats Music, en streamingtjänst för musik. Ryktet är att Apple vill utveckla en musiktjänst som ska kunna konkurrera med den svenska jätten Spotify. Denna musiktjänst kommer i så fall, med största sannolikhet, vara inbyggd i iTunes.

Apple TV är en uppskattad Apple-produkt som dessvärre inte sett en uppdatering på över tre år. Nu är det troligtvis äntligen dags. Den nya boxen sägs ha en egen App Store, där man kan ladda ner appar och spel, och även support för Siri. Den nya versionen kommer troligtvis även ha ett betydligt större lagringsutrymme än nuvarande modell. Det talas även om att Apple håller på att utveckla en streamingtjänst för tv, som skulle kunna konkurrera med Netflix på den amerikanska marknaden.

Precis som tidigare år kommer Apple antagligen också att visa upp en förhandsvisning av OS X 10.11, operativsystemet till Mac. Vad denna uppdatering medför vet vi väldigt lite om i nuläget, men en gissning är att Safari kommer få en ny och bättre version.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *