Categories
applenyheter Featured

Vad kan vi vänta oss från Apple 2019?

Det är nytt år, 2019, och vi kan lämna tillbakablickarna i bakom oss och vända blicken framåt. Vad vet vi om Apples 2019? Vilka produkter kommer lanseras och vilka produkter tror vi kommer att lanseras? 2019 väntas bli ett stort år för Apple med ett par nya produkter och uppdaterade versioner av gamla.

Apples streamingtjänst för film och TV

Under 2017 blev det känt att Apple gjort en storsatsning på egen tv- och film-produktion och att de kommer att lansera en egen streamingtjänst, likt Apple Music, för tv-serier och filmer. I dagsläger har Apple börjat producera över ett dussin egna tv-serier och filmer som är tänkta att visas på den kommande tjänsten. De har bland annat skrivit kontrakt med kända namn som Oprah Winfrey, Jennifer Aniston, Reese Witherspoon och Steven Spielberg. 

Enligt en rad rykten kommer den här streamingtjänsten att lanseras under första halvan av 2019 i omkring hundra olika länder med USA i spetsen. Apples egenproducerade material kan komma att bli gratis om man äger en Apple-produkt som idag har TV-appen.

Apple TV-dongel

Det har även gått rykten om att Apple planerar att lansera en TV-dongel, likt Google Chromecast, så att fler kunder ska få tillgång till deras kommande streamingtjänst utan att behöva köpa en Apple TV för minst 1 695 kronor. En Google Chromecast kan man idag hitta för bara ett par hundralappar, och en sån här dongel från Apple kan man tänka sig skulle erbjuda en light-version av de funktioner som Apple TV erbjuder idag. 

Nya iPhones 2019

Det skulle vara en riktigt chock om Apple inte lanserar nya iPhone-modeller i september i år, eftersom det numera är Apples mest väntade och pålitliga event.

Enligt rykten kommer Apple, precis som 2018, att släppa tre nya iPhone-modeller under 2019 med liknande design som förra årets iPhone XS, iPhone XS Max och iPhone XR. Troligtvis kommer två av modellerna att få en OLED-skärm medan den tredje för nöja sig med en LCD-skärm och en något billigare prislapp. 

Utöver nya snabbare processorer, som förväntas finnas i alla tre modeller, kan den nya Max-modellen få en kamera med tre linser för att kunna konkurrera med de mest avancerade modellerna från konkurrerande märken som Huawei. 

AirPods 2

Nya AirPods förväntas lanseras under året. Redan under 2018 förväntades Apple släppa en uppdaterad version av sina populära trådlösa hörlurar med ett laddningsfodral som skulle kunna laddas trådlöst, men eftersom Apples trådlösa laddare AirPower inte kom ut under året gjorde inte de nya lurarna det heller. 

Om Apple kommer att lansera AirPods med ett trådlöst laddniningsfodral i år istället eller satsa på en större uppdatering återstår att se. Nya AirPods i någon form kommer vi i alla fall att få se. Enligt rykten arbetar Apple på ett par med en helt ny design som ska vara mer vattentåliga och med bättre brusreducering. 

Mac Pro – äntligen!

Redan 2017 berättade Apple själva att de håller på att utveckla en ny version av Mac Pro. Senast datorn uppdaterades var 2013, så det är verkligen hög tid för en ny och bättre version och 2019 sägs vara året. Apple har berättat att de med sin nya Mac Pro valt att fokusera på sina proffs-kunder och vad de behöver, vilket troligtvis kommer att resultera i en dator som är lätt att öppna upp och uppgradera själv. Tillsammans med nya Mac Pro kommer även en ny skärm från Apple.

iPad mini

Mac Pro är inte den enda gamla favoriten som sägs komma tillbaka 2019, även iPad mini ryktas få en välbehövlig uppdatering. Hur nya iPad mini kommer att se ut finns det idag inte mycket information om, men troligtvis uppdaterad hårdvara och möjligtvis stöd för Apple Pencil.

Andra väntade nyheter från Apple

Utöver detta så går det rykten om att Apple kommer att lansera en billigare version av sin smarta högtalare HomePod, Over Ear-hörlurar med Apple egen logo istället för Beats, Apple Watch Series 5 och nya versioner av iOS och macOS.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *