Categories
Featured ios

Vad vi kan förvänta oss av iOS 12

Mark Gurman på Bloomberg har delat med sig av hur kommande iOS, iOS 12, förmodligen kommer att se ut. Uppdateringen kommer att presenteras under sommarens World Wide Developers Conference i juni i år och antagligen släppas för nedladdning under hösten.

Enligt tidigare uppgifter kommer iOS 12 att fokusera på prestanda och kvalitet istället för flashiga nya funktioner, detta för att arbeta bort tidigare buggar och problem i operativsystemet. Bara de senaste månaderna har många användare klagat över meddelanden som visats i oordning, det har varit svårt att svara på samtal i iPhoen X och appar har kraschat. Många nyheter som var tänka att komma i iOS 12 kommer antagligen istället att komma i kommande iOS, iOS 13, som förmodligen kommer att släppas nästa år.

En del nyheter kommer dock med iOS 12. Den största nyheten tror Gurman kommer att bli att iPad får Face ID. En ny iPad-modell förväntas alltså lanseras samtidigt som iOS 12 och kommer då ha de kameror som behövs för Face ID. Animoji kommer då fungera på iPad och fingeravtrycksläsaren kommer antagligen plockas bort. Apple planerar även att införa Animoji i FaceTime, vilket skulle göra det möjligt för användare att sätta virtuella ansikten över sina egna under videosamtal. Det kommer även att komma nya Animoji-karaktärer och menyn kommer att bli lättare att navigera.

Apples aktie-app kommer få en ny design och Stör ej-funktionen kommer få nya funktioner som gör det möjligt att automatiskt neka samtal och tysta notiser. Siri kommer också att bli bättre på att söka då hon kommer att integreras djupare i iOS-sökfunktion.

De funktioner som var tänka att presenteras i iOS 12 men som har skjutits upp till kommande iOS är en ny design på hem-skärmen för iPhone, iPad och CarPlay och en ny version av Foto-appen som själv kan föreslå vilka bilder man ska titta på.

Gurman tror också att Apple kommer att fortsätta med denna cykel för iOS, och även Mac OS, vartannat år kommer fokus ligga på nya funktioner och vartannat år kommer fokus ligga på prestanda och att släta ut buggar. Detta hade inneburit att arbetsbördan för Apples utvecklare lättar, och Apple kan garantera en mer stabil och högpresterande programvara. Allting hinner testas och utvecklas och inga halvfärdiga uppdateringar lanseras. En källa till Bloomberg säger: ”Med denna förändring börjar Apple inse att deras scheman inte håller och att de släpper saker med buggar – ett problem de inte hade tidigare när de var ett mindre företag med färre ingenjörer, kunder och enheter att se över.”

Det har under de senaste åren funnits en stor skillnad i hur Apple och deras konkurrenter arbetar. Apple har varit väldigt fokuserade på sitt årliga iOS-släpp och alla appar har varit tvungna att ha sina uppdateringar färdiga till den nya versionen av iOS som presenteras var sommar. Om man jämför med Google så är deras appar inte bundna till när Androids operativsystem släpps utan jobbar efter ett eget schema.

Hur iOS 12 faktiskt kommer att se ut är än så länge bara rykten och vi kommer inte att få veta säkert förrän till sommaren. Men Bloomberg har tidigare varit ganska precisa i sina spekulationer, så det finns antagligen ganska mycket sanning i rapporten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *