Categories
iphone

Vad vi kan vänta oss av Apples kommande ”iPhone 6”

Datumet för presentationen av Apples nya iPhone, som av många refererar till som iPhone 6, sägs vara fastställt. Den nya telefonen förväntas att presenteras under ett media-event som Apple håller i redan den 9 september, och försäljningen förväntas starta någon vecka därefter.

Vad kan vi då förvänta oss av Apples nya iPhone? Spekulationerna har varit täta och ryktena många, men många Apple-vetare verkar enas om att den nya iPhonen kommer att finnas i två olika storlekar: en mindre på cirka 11,9 cm (eller 4.7 inches) och en större på närmare 14 cm (eller 5.5 inches), vilket kan jämföras med storleken på den nuvarande iPhone 5 som ligger på lite över 10 cm (eller 4 inches). Den större modellen antas släppas för försäljning något senare än den mindre på grund av att det har uppkommit produktionsproblem. Telefonen förväntas nå marknaden antingen senare i år eller i början av 2015.

De större skärmarna kommer att leda till att telefonen kommer att ha en betydligt bättre upplösning, möjligtvis enda upp till 1704 x 906 pixlar, vilket är en klar förbättring jämfört med Apples tidigare modeller. Skalet förväntas även vara smalare och mer slimmat, mellan 6 och 7 mm (den nuvarande iPhone 5s är 7,6 mm bred). Lagringsutrymmet på den större modellen kan även bli hela 128 GB (iPhone 5s säljs idag med upp till 64 GB kapacitet).

Hur den nya telefonen faktiskt kommer att se ut och vad den kommer att innehålla får vi helt enkelt vänta och se, men det är bara ett par veckor kvar nu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *