Categories
applenyheter Featured

WatchOS 5 – ny uppdatering som fixar buggar

När Apple Watch Series 4 släpptes tidigare i september kom också Apples uppdaterade operativsystem till Apple Watch, WatchOS 5. WatchOS 5 är en stor uppdatering för Apple Watch och kommer med en rad nya funktioner.

Dela din träning med vänner

Aktivitetsappen har blivit roligare eftersom man nu kan inleda tävlingar mot sina vänner. Man kan nu tävla om att tjäna in poäng, nå nya träningsmål och vinna medaljer. Gå in i appen Aktivitet i din iPhone, tryck på Dela och bjud in de vänner du vill utmana eller bara dela din träning med.

En efterlängtad nyhet i appen Träning är att den nu kan fråga dig om du påbörjat eller avslutat en träning om du har glömt att sätta igång eller stänga av själv.

Walkie-Takie

En helt ny app i WatchOS 5 är Walkie-Talkie. Den här appen fungerar ungefär som en traditionell Walkie Talkie. Efter du har gått in i appen på din Apple Watch och valt vem du vill prata med håller du in den stora gula Tala-knappen och du kopplas direkt till den andra personens Apple Watch och kan prata genom klockan.

Siri-urtavla

Genvägar är en nyhet som kom till iOS 12. Med hjälp av Genvägar kan du skapa genvägar som aktiveras genom Siri och som fungerar både med Apples egna appar och appar från tredjepart. För att matcha iOS 12 har WatchOS 5 fått en ny Siri-urtavla. Med Siri-urtavlan får du upp genvägar som matchar din dagliga rutin. Den visar även din puls och genomsnittliga puls under dagen, Kartor är integrerat och kan visa dig vägen och hur lång tid det tar att komma dit, och du kan även visa sportresultat på urtavlan.

Om du vill prata med Siri behöver du nu inte hålla inne den digitala kronan längre, utan det räcker att du höjer klockan mot ditt ansikte. Du behöver heller inte säga ”Hej Siri” utan kan ställa din fråga direkt till den digitala assistenten. Under Inställningar > Allmänt > Siri hittar du hur du sätter på eller stänger av den här funktionen.

Nya urtavlor

WatchOS 5 kommer även med en rad nya urtavlor från Apple. Bland nyheterna finns Andas, Fire and Water, Liquid Metal och Vapor. Andas fungerar ungefär som appen Andas och hjälper dig att varva ner och Fire and Water, Liquid Metal och Vapor är nya animerade urtavlor.

WatchOS 5.0.1 fixar buggar

En del buggar upptäcktes dock i WatchOS 5 och idag har den första uppdateringen av operativsystemet släppts, WatchOS 5.0.1. En del användare har haft problem med att Apple Watch ökat antal minuter på ett träningspass, att klockan inte räknat stå-minuter under eftermiddagen och att det har funnits problem med att ladda Apple Watch. Alla de här problemen ska nu vara lösta med WatchOS 5.0.1. 

WatchOS 5 kan laddas ner på Apple Watch-modellerna series 1, series 2, series 3 och series 4. Alltså alla utom den allra första Apple Watch-modellen. För att ladda ner uppdateringen går du till Apple Watch-appen i din iPhone > Allmänt > Programuppdatering. För att uppdatera måste klockan ha minst 50 procent batteri, ligga på sin laddare och vara i närheten av din iPhone. Watch OS 5.0.1 kan laddas ner på precis samma sätt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *