Categories
ipad

Word, excel och PowerPoint lanseras för iPad

Microsofts nya vd Satya Nadella höll i dagarna en presentation för att äntligen lansera Office-paketet för Apples iPad. En specifik Office-lansering för iPad har varit väntad under flera år, och har alltså äntligen sett dagens ljus. Dokumenten i programmen ser likadana ut och fungerar på samma sätt som på en dator, men med vissa tillagda unika funktioner för just iPad.

Word, excel och PowerPoint kan laddas ner gratis i App Store, och man kommer då kunna läsa och presentera sina dokument, men inte redigera. För att kunna redigera och skapa nya dokument krävs det en prenumeration på Office 365, som idag kostar 89,99 kr per månad eller 899 kr per år. För detta pris görs programmen tillgängliga på upp till 5 datorer, och lika många surfplattor.

I samma veva som Office för iPad lanserades, släpptes även en uppdatering av Office-appen för iPhone. Med denna uppdatering krävs det inte längre en prenumeration för hemanvändare för att använda appen till sin fulla potential (företag som vill använda appen måste fortfarande prenumerera). Appen för iPhonen är dock begränsad jämfört med den nylanserade appen för iPaden, men den gör det möjligt att göra vissa mindre och snabba ändringar i dina dokument.

Eftersom det tagit så pass lång tid för Microsoft att lansera Office-paketet för Apples mobila produkter har många Apple-användare varit tvungna att leta sig till andra enklare appar. Denna lansering är efterlängtad, men frågan är om det inte är lite för sent.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *