Categories
apple tv applenyheter ios

WWDC 2015 närmar sig med stormsteg

Nu är det inte ens en vecka kvar till årets största Apple-event WWDC, Worldwide Developers Conference. Eventet äger rum på måndag, den 8 juni, i Moscone Center i San Francisco. Precis som tidigare år kommer eventet att direktsändas på Apples hemsida och i event-appen i Apple TV (om appen inte dyker upp automatiskt, som den brukar, kan du starta om din Apple TV så bör den dyka upp). Eventet startar klockan 10 på morgonen lokal tid i Kalifornien, vilket blir klockan 19 på kvällen här i Sverige.

I dagarna har dekorationen av Moscone Center börjat; stora Apple-klistermärken har till exempel placerats ut på sidorna av byggnaden och en stor banner har monterats upp i entrén. Årets tagline är ”The epicenter of change”.

Som vanligt förväntas många nyheter presenteras under eventet, däribland nya operativsystem till mac, OS X 11, och Apples mobila enheter, iOS 9. Det går också rykten om en ny tjänst för streaming av musik. En uppdatering av Apple TV, som många förväntat sig skulle presenteras under eventet, kommer dock inte att lanseras. Apple arbetar på en ny generation av enheten, den har inte uppdaterats sen 2012, men den har inte hunnit bli färdig, eller ”ready for prime time”, som Brian X. Chen skriver för The New York Times’. När den nya Apple TVn faktiskt kommer att lanseras är ännu oklart, men den kan komma att lanseras tillsammans med Apples nya streamingtjänst för tv senare i år. Mer om vad som förväntas presenteras under eventet kan läsas om i det här inlägget.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *