Categories
applenyheter Featured

WWDC fyller 30 år – Apple börjar förbereda sig inför årets största Apple-event

Apple börjar förbereda sig inför WWDC, Worldwide Developers Conference, 2019. Apple har nyligen gått ut med att årets upplaga kommer att äga rum mellan den 3 och 7 juni i McEnery Convention Center i San Jose i Kalifornien. I år fyller WWDC 30 år, så vi kan nog vänta oss ett något större spektakel än vanligt. 

WWDC 2019

WWDC är Apples årliga utvecklingskonferens. Under veckan kan utvecklare från hela världen träffa över 1000 av Apples ingenjörer och delta i workshops, seminarier och andra aktiviteter. Konferensen inleds med ett livestreamat event där Apple vanligtvis presenterar ny mjukvara och ibland ny hårdvara. WWDC brukar vara höjdpunkten under Apple-året och även då man får ett hum om vart Apple är på väg i framtiden. 

Under WWDC 2019 kommer vi troligtvis att få se nya versioner av alla Apples operativsystem, iOS, macOS, watchOS och tvOS. Om vi även kommer att få se ny hårdvara är ännu oklart, men det kommer troligtvis komma ut mer information när vi närmar oss eventet.

iOS 13

Nästa operativsystem för iPhone, iPad och iPod touch är iOS 13, som förväntas komma med en hel del nyheter. Hemskärmen tros få en ny design, likaså gränssnittet i iPad. macOS introducerade mörkerläge när Mojave lanserades och nu tros iOS gå i samma fotspår. iOS 13 tros även introducera multitasking-funktioner och fler appar som fungerar på olika plattformar. 

macOS 10.15

macOS 10.15 har vi inte jättemycket information om än. Apple tros vilja fortsätta utveckla sin satsning på appar som fungerar på flera plattformar som de introducerade med Mojave, alltså att samma app kommer kunna fungera med både macOS och iOS.

tvOS och watchOS

Hur uppdateringarna kommer att se ut för tvOS och watchOS har vi ingen information om ännu, men det kommer nog komma rykten när vi närmar oss juni. 

Phil Schiller besökte podcast och diskuterade WWDC

Apples marknadschef Phil Schiller besökte för ett par dagar sedan podcasten Accidental Tech Podcast där han pratade om WWDC. Under intervjun berättade Schiller bland annat om Apples val att fokusera konferensen helt på utveckling av appar och inte lägga något fokus på marknadsföring eller affärer. Detta gör att alla workshops och seminarier sker utvecklare emellan.

Schiller pratade även om App Store och deras satsning på att underlätta för mindre utvecklare.

Så får du tag i biljetter till WWDC

Att få tag i en biljett till Apples WWDC är inte det lättaste. Som app-utvecklare kan man inte köpa en biljett på det traditionella sättet utan biljetterna säljs endast via ett lotteri. Man kan börja registrera sig för lotteriet den 20 mars och man får veta om man fått en biljett eller inte dagen efter.

Biljetterna brukar kosta 1 599 amerikanska dollar styck, vilket blir cirka 14 800 svenska kronor. 

Apple delar även utt 350 stipender till studenter runt om i världen som får besöka WWDC gratis.   

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *