Categories
applenyheter Featured

WWDC18, Apple-event i mars och minnen av Steve Jobs – Applenyheter från veckan

WWDC 2018
Nu är det äntligen klart när WWDC, Worldwide Developers Conference, kommer att hållas i år. Apple-konferensen kommer att pågå mellan 4-8 juni på McEnery Convention Center i San José i Kalifornien. Det vi kan förvänta oss under den livestreamade presentationen, som antagligen kommer att hållas på måndagen den 4 juni, är att nya versioner av Apples operativsystem kommer att presenteras. Alltså nya versioner av MacOS, iOS, WatchOS och TVOS. Det går även rykten om att en ny MacBook Pro kommer att presenteras, och kanske en uppdaterad iMac och en ny iPad Pro. De som väntar på nya iPhone-modeller får antagligen vänta till hösten.

En biljett till konferensen kostar 1 599 dollar, cirka 13 100 svenska kronor.

Apple-event i mars
Om man väntar på Apple-event behöver man dock inte vänta till sommaren och WWDC, för redan nu i mars kommer Apple att hålla ett event med fokus på skola och utbildning med tag-line ”Let’s take a field trip”. Eventet kommer att hållas den 27 mars i Chicago och ska komma med kreativa nya idéer till lärare och elever.

Apple har en hel del nya enheter på gång som kan komma att passa under utbildningstemat. Det har bland annat gått rykten om en billigare version av iPad och en ny version av MacBook Air, Apples billigaste laptop. Apples trådlösa laddningsmatta, AirPower, ryktas släppas i mars, så den är det inte helt orimligt att vi ser på det här eventet. Andra produkter som möjligtvis kan lanseras är iPhone SE 2 och en ny Apple Pencil.

Steve Jobs dotter Lisa Brennan-Jobs skriver memoarer
Tidigare i veckan blev det offentligt att Lisa Brennan-Jobs, Steve Jobs äldsta dotter, håller på att skriva sina memoarer om sin barndom och att växa upp med Steve Jobs som pappa och konstnären Chrisann Brennan som mamma.

Beskrivningen till boken lyder: ”När hon var ung var Lisas pappa en mystisk figur som sällan var närvarande i hennes liv. När hon blev äldre blev hennes pappa intresserad av henne och tog med henne in i en värld av stora hus, semestrar och privatskolor. Hans uppmärksamhet var spännande, men han kunde också vara kall, kritisk och oförutsägbar. När hennes förhållande med hennes mamma blev ansträngt i high school bestämde Lisa sig för att flytta in hos sin pappa i hopp om att han skulle bli den förälder hon alltid hoppats att han skulle vara.”

Boken har titeln ”Small Fry” och kommer att släppas i september i år.

Steve Jobs namnade datorn Apple Lisa efter sin dotter. Lisa Brennan-Jobs har tre halvsyskon: Reed Jobs, Erin Jobs och Eve Jobs.

Steve Jobs jobbansökan såld
En undertecknad jobbansökan av Steve Jobs från 1973 har sålts för 1,5 miljon kronor. Vilket jobb Jobs sökte är oklart, men han har fyllt i att han har kunskaper inom datorer och miniräknare, samt att han är kunnig inom elektronik, design och tech. Det är auktionssajten RR Auctions som auktionerar ut dokumentet. De sålde även en manual till Mac OS X från 2001 för 340 000 kronor som Steve Jobs har skrivit sin namnteckning på och en tidningsartikel om iPhone 3G som Steve Jobs och Tony Fadell har skrivit sina autografer på. Artikeln såldes för 220 000 kronor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *