Categories
apple tv applenyheter Featured

WWDC18 – WatchOS 5 och TvOS 12

Under WWDC tidigare i veckan presenterade Apple ny mjukvara. De presenterade iOS 12, till iPhone och iPad, MacOS Mojave, till sina datorer, WatchOS 5, till Apple Watch, och TvOS 12, till Apple TV. Vilka uppdateringar som kom med iOS 12 och MacOS Mojave kan läsas om här och här.

WatchOS 5

WatchOS 5, det senaste operativsystemet till Apple Watch, kommer med nya fitness- och kommunikationsfunktioner som ska underlätta för användaren att vara mer hälsosam och uppkopplad.

Apple Watch känner av när du börjar ett träningspass

I tidigare versioner av WatchOS är man tvungen att själv sätta igång och stänga av träningspass i Apple Watch om man vill att klockan ska räkna ens pass. Med WatchOS 5 kommer Apple Watch att känna av när den tror att du börjar träna, din puls höjs, och då fråga dig om den ska sätta igång ett trängspass. Samma sak gäller när den tror att du avslutat ditt pass. Med WatchOS 5 kommer din Apple Watch även att kunna räkna träning retroaktivt.

Yoga och vandring har lagts till som nya träningspass.

Tävla med Apple Watch

Ytterligare en nyhet är att man kan utmana sina vänner i olika tävlingar. Under sju dagar får man poäng utifrån hur många aktivitetsringar man hinner sluta, och i slutet av veckan står en som segrare.

WatchOS 5-nyheter för löpare

Med WatchOS 5 kan du hålla koll på din takt när du löptränar. Du kan ställa in en önskad takt i Apple Watch, sen skickar den notiser till dig om du ligger över eller under.

Walkie Talkie-app

Med Walkie Talkie-appen kommer användare att kunna skicka prat-meddelanden från klocka till klocka genom att hålla inne en knapp på Apple Watch medan man pratar (alltså väldigt modernt-oldschool). Denna nya Walkie Talkie-funktion kommer att fungera både med mobilnätet och WiFi, och är främst utvecklad för familjer.

TvOS 12 

Dolby Atmos 3D-surrondsound till Apple TV

TvOS 12, det senaste operativsystemet till Apple TV, kommer äntligen med stöd för Dolby Atmos 3D-surrondsound. Då blir Apple TV 4K den enda tv-boxen som både har stöd för 4K-bild och Atmos. Efter uppdateringen kommer det gå att ladda ner en rad titlar i Apples iTunes med stöd för Atmos.

Fransk kanal först ut med att erbjuda Apple TV till sina kunder

Den franska tv-kanalen Canal+ är först ut med att erbjuda Apple TV istället för en klassisk kabel-tv-box. Detta ser Apple som ett stort steg för Apple TV, en produkt som de hoppas ska kunna revolutionera tv-marknaden.

Nya skärmsläckare – från rymden

Med TvOS 12 kommer det nya skärmsläckare till Apple TV. Dessa har Apple tagit fram tillsammans med the International Space Station. NASA-astronauterna ombord på rymdstationen har filmat jorden i 4K HDR.

Man kommer även lättare kunna ta reda på vilken plats skärmsläckaren visar, något som har varit efterlängtad av många under en längre tid.

Nedladdning av WatchOS 5 och TvOS 12

WatchOS 5 och TvOS 12 kommer att kunna laddas ner gratis under hösten. TvOS 12 kommer att kunna laddas ner av användare som har den fjärde generationens Apple TV och Apple TV 4K.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *