Categories
applenyheter Featured

WWDC 18 – inga nya produkter

Imorgon kväll, svensk tid, är det äntligen dags för Apples Worldwide Developers Conference 2018. Konferensen har under de senaste åren haft stort fokus på mjukvara, men ett par andra nyheter brukar också presenteras. Men om ni i år väntar på en ny MacBook, iMac eller iPad får ni nog vänta lite till, för enligt nya uppgifter komma ingen hårdvara att presenteras under morgondagens presentation.

Ingen hårdvara under WWDC 18

Vad vi med säkerhet vet kommer presenteras under WWDC imorgon är nya versioner av Apples operativsystem iOS, macOS, tvOS och watchOS, utöver det har inte mycket information läckt ut från företaget. Mark Gurman, journalist för Bloomberg som brukar ha stenkoll på Apple, listade i dagarna upp vad han tror kommer att presenteras under öppningsframträdandet. Det han listade var inga större uppdateringar för något av operativsystemen utan snarare småfixar och några mindre nya funktioner. Det han dock var tydligt med är att Apple inte kommer att presentera några nya produkter under WWDC. Gurman tror dock att Apple jobbar på en rad uppdateringar av sina MacBook, MacBook Pro, iPad Pro och Apple Watch-modeller, men han tror inte att de kommer att presenteras förrän senare i år.

iOS 12

Det kommande operativsystemet för Apples mobila enheter, iOS 12, kommer troligtvis att ha fokuserat på att fixa buggar och förbättra funktioner som lanserades med iOS 11. iOS 11 lanserade en rad nya funktioner, som kanske släpptes innan de var helt färdiga, vilket resulterade i att många användare stötte på en rad buggar och problem med operativsystemet under året som gått. Apple ska därför ha valt att sakta ner sin cykel och valt att vartannat år fokusera på att förbättra och finjustera, och vartannat år fokusera på nya funktioner. Stora förändringar i Apples mobila operativsystem kan vi därför vänta först 2019.

iOS 12 kommer dock inte stå helt utan nya funktioner. Apple sägs ha arbetat på att skapa en bättre funktionalitet mellan sina iOS-enheter och macOS-enheter. Idag finns det två skilda App Stores för Mac och för iPhone och iPad. Apple ryktas med iOS 12 förena de två app-butikerna och göra det möjligt för utvecklare att skapa appar som fungerar både med iOS och macOS.

Apple förväntas även lansera nya Animojis, bättre funktioner i Hälso-appen och en ny design för Stocks-appen och mycket mer.

macOS 10.14

Några större nyheter i macOS 10.14 vet vi inget om än, men om Apple faktiskt lanserar möjligheten att utveckla appar som fungerar både med iOS och macOS, kanske vi kommer att få se appar som Hälsa och Hem i macOS. App Store i mac kommer troligtvis också få en ny design.

tvOS 12 och watchOS 5

Operativsystemet till Apple TV och Apple Watch kommer att få uppdateringar, men hur de faktiskt kommer att se ut vet vi inte så mycket om än.

Eventet sänds live

WWDC 18 kommer att sändas live imorgon klockan 19:00 i Event-appen i Apple TV, iPhone eller iPad eller på Apples hemsida. Förhoppningsvis får vi se några oväntade lanseringar, och om vi känner Apple rätt kommer så säkert att vara fallet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *